Cēsīs svinēs pilsētas 815. dzimšanas dienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cēsu pils
Cēsu pils Foto: Aija Vēbere

Cēsīs šodien un rīt tiks svinēta pilsētas 815. dzimšanas diena.

Svētku radošais koncepts un programmas vadmotīvs ir "Skanam tālāk!", un to papildinās klātienes koncerti, ievērojot epidemioloģiskās prasības. Svētku kulminācijā apbalvos "Gada cēsnieku 2021" un izskanēs vairāki koncerti.

Vienlaikus, nodrošinot svētku vadmotīvu, koncerti tiks pārraidīti gan pilsētvidē, gan "ReTV" ēterā un mājaslapā "cesis.lv".

Šorīt plkst.8 no cēsniekus modinās pūtēju orķestris "Cēsis" un īpašais orķestrmobilis, kas izbraukās pilsētu, rosinot doties baudīt svētku programmu.

Svētki sāksies plkst.13, un tie tiešraidē ilgs līdz plkst.21. Tiešraidi vadīs cēsnieki Gundega Skudriņa un Mārtiņš Spuris. Svētku režisore ir Gunita Bārda. Tiešraides laikā notiks pieslēgšanās dažādām jaunā Cēsu novada vietām, lai svētki ieskandinātu visus novada pagastus un ciemus.

Svētku koncertus klātienē būs iespēja apmeklēt personām, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19, uzrādot pie ieejas derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Atklāšanas koncertā plkst.13 Ruckas parkā uzstāsies Elīna Gluzunova, pianiste Solvita Jansone, bērnu popgrupa "Hey" un Cēsu pils koris. Vienlaikus svētki ar muzikāliem priekšnesumiem izskanēs visā pilsētas teritorijā - gan Ruckas parkā, gan Ozolkalnā, gan Cīrulīšu dabas takās, Cēsu pils dārzā, tā sauktajā "Neredzīgo kvartālā" un citviet. Koncertos uzstāsies Aija Vītoliņa, Cēsu saksofonu kvartets, Mārtiņš Kanters, Aija Andrejeva, Alise Siliņa, Vidzemes kamerorķestris un citi. Svētku kulminācija paredzēta plkst.20 ar balvas "Gada cēsnieks 2021" pasniegšanu un grupas "Astro’n’out" koncertu, bet diena izskanēs ar virtuālo ballīti no "Fonokluba".

Šodien no plkst.10 līdz 18 Rožu laukumā norisināsies vēsturiskais Hanzas amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Tāpat abās svētku dienās viscaur pilsētā norisināsies sportiskas aktivitātes.

Svētdienu varēs pavadīt mierīgākā gaisotnē ar svētku pikniku Cēsu pils dārzā, kā arī būs iespēja slēpot Vienības laukumā.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu