"Riga" futbolisti uzvar "Spartaku" un kļūst par Virslīgas līderi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" futbolisti pēc uzvaras "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē Jūrmalā atgriezās turnīra tabulas pirmajā pozīcijā.

"Riga" viesos pie Jūrmalas "Spartaks" komandas svinēja uzvaru ar 3:2 (2:2).

Vārtus uzvarētāju labā guva Žans Baptists Leo, Raivis Ķiršs un Felipe Brizola, bet "Spartaka" rindās izcēlās Kvadvo Asamoā un Leonels Vamba.

Pirmie vārtus guva mājinieki, astotajā minūtē izceļoties Asamoā.

Uz to viesi atbildēja ar diviem "goliem" triju minūšu laikā. 37.minūtē izcēlās Leo, 40.minūtē - Ķiršs.

Tomēr puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu, kompensācijas laika pirmajā minūtē vārtus gūstot Vambam - 2:2.

Uzvaras vārtus 62.minūtē guva Brizola, kurš pa laukuma centru pietuvojās jūrmalnieku soda laukumam un, neiegājis tajā, raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:2.

Spēles turpmākajā gaitā mājinieku pūliņi atspēlēties nebija veiksmīgi.

Turklāt 89.minūtē Aleksandrs Solovjovs ar otro dzelteno kartīti mačā atstāja savu komandu mazākumā. Pirmo dzelteno plāksteri viņš saņēma 71.minūtē.

Rīdzinieki virslīgā aizvada nepārliecinošu nogriezni, pēdējās četrās spēlēs pirms cīņas ar "Spartaku" tiekot tikai pie divām uzvarām, no kurām viena izcīnīta pret novājināto Daugavpils "Noah Jurmala" un otra - pār "Valmieru". Zaudējumi piedzīvoti derbijā pret RFS un mačā ar "Liepāju".

Pēdējās pāris nedēļās "Riga" spēlēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur divu maču summā atzina Zviedrijas čempiones "Malmo" pārspēku. Nākamnedēļ galvaspilsētas futbolisti starptautisko sezonu turpinās UEFA Konferences līgā.

Jūrmalniekiem virslīgā ir trīs uzvaru sērija, kurā uzvarētas trīs no otrā četrinieka komandām - "Daugavpils", "Metta" un "Noah Jurmala".

"Riga" pēdējās nedēļās pastiprinājusi sastāvu ar Latvijas izlases pussargu Alekseju Saveļjevu, Albānijas valstsvienības pussargu Besaru Halimi, ukraini Juriju Vakulko un Marokas pussargu Karimi Lukili. Komandā atgriezies Kulē Mbombo, bet vairs nav virslīgas labākā bombardiera Stefana Miloševiča. Neilgi pēc Andra Riherta stāšanās amatā komandai pievienojās "Metta" uzbrukuma līderis Junusa Muritala, kurš jaunajā vienībā vēl nav atzīmējies. Sastāvā atgriezies sezonas pirmajā pusē "Daugavpilij" izīrētais pussargs Raivis Ķiršs, kā arī rehabilitāciju Slovēnijā pabeigušais Vladimirs Kamešs.

"Spartaka" pieteikumā atgriezies Latvijas izlases aizsargs Mārcis Ošs, kurš iepriekšējo sezonu bija īrē Šveices superlīgas klubā "Lugano", bet sestdien klubs ziņoja par vārtsarga Vladislava Lazareva atgriešanos komandā.

Abās šīs sezonas savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi "Riga" - 6:1 un 2:1. Miloševičam pirmajā mačā tika "hat-trick", bet otrajā viņš guva vārtus pamatlaika priekšpēdējā minūtē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu