"Bucks" nonāk vienas uzvaras attālumā no NBA čempiontitula (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Milvoki "Bucks" komanda sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no sava otrā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitula.

"Bucks" finālsērijas piektajā spēlē viesos ar rezultātu 123:119 (21:37, 43:24, 36:29, 23:29) apspēlēja Fīniksas "Suns", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-2.

Milvoki basketbolisti sērijas sākumā nonāca iedzinējos ar 0-2, bet tagad uzvarējuši trīs cīņās pēc kārtas un otrdien savā laukumā var pielikt punktu šī gada finālam.

Mājinieki šajā mačā atspēlēja 16 punktu deficītu un, pieliekot visas pūles aizsardzība, izcīnīja uzvaru. Panākumu "Bucks" komandai nodrošināja Jannis Adetokunbo, kurš pēc Džrū Holideja pārtvertas bumbas un piespēles ar "alley-oop" triecienu grozā no augšas 13 sekundes pirms finālsvilpes panāca 122:119.

Metiena brīdī Kriss Pols pret viņu pārkāpa noteikumus. Lai gan grieķu basketbolists savu soda metienu nerealizēja, "Bucks" tika pie atlēkušās bumbas un izprovocēja vēl vienu noteikumu pārkāpumu. Kriss Midltons realizēja vienu no diviem "sodiņiem", panākot gala rezultātu.

Adetokunbo maču noslēdza ar 32 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Midltons pievienoja 29 punktus, bet Holidejam bija 27 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

"Suns" no zaudējuma neglāba Devina Bukera gūtie 40 punkti. Polam bija 21 punkts un 11 rezultatīvas piespēles, bet Deandrē Eitons guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Laukuma saimnieki otrajā un trešajā ceturtdaļā realizēja 32 no 45 metieniem no spēles, šajā nogrieznī pretiniekus uzvarot ar 79:53

"Suns" vēl iepriekš nav izcīnījusi uzvaru NBA finālā, bet "Bucks" lūko izcīnīt pirmo trofeju pēdējo 50 gadu laikā.

Nepilnus divus mēnešus "Bucks" komandas sastāvā šosezon pavadīja Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu