VIDEO ⟩ "Tas ir necienīgi un nesportiski..." F-1 čempionāta līderis nāk klajā ar pirmo paziņojumu pēc šaušalīgās avārijas (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) čempionāta kopvērtējuma līderis Makss Verstapens pēc svētdien piedzīvotās avārijas savā "Instagram" kontā nāca klajā ar komentāriem par notikušo.

Svētdien, 18. jūlijā, F-1 Lielbritānijas "Grand Prix" uzvaru izcīnīja septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons. Sacīkste gan neiztika bez drāmas, jo jau pirmajā aplī pilnā ātrumā riepu barjerā ietriecās čempionāta līderis, "Red Bull" pilots Makss Verstapens.

Nīderlandiešu pilots kontroli pār savu formulu zaudēja pēc tam, kad pilna ātruma līkumā viņa mašīnas aizmugurējo labo ratu aizskāra kopvērtējuma vicelīderis Luiss Hamiltons.

Britu pilots pēcāk par šo rīcību saņēma 10 sekunžu sodu, kas ir otrs vieglākais sods, ko iespējams saņemt. Tas gan netraucēja Hamiltonam izcīnīt uzvaru, kamēr viņa tiešais konkurents tika nogādāts uz slimnīcu.

Verstapens sociālajos tīklos norādīja uz sava konkurenta nesportisko rīcību: "Esmu priecīgs, ka ar mani viss ir kārtībā. Esmu vīlies, ka šādi tiku izsists no sacīkstes. [Hamiltonam] piespriestais sods mums nepalīdzēja un nebija taisnīgs, ņemot vērā Luisa bīstamo rīcību."

Sociālo tīklu lietotāji pēc brauciena Hamiltonu asi kritizēja par viņa svinībām uz goda pjedestāla. Priecīgs par sava konkurenta izdarībām nebija arī pats Verstappens: "Skatoties svinības, atrodoties slimnīcā, šķita, ka tas ir necienīgi un nesportiski."

Sava "Instagram" konta īsajā stāstiņā nīderlandietis publiskoja bildi kopā ar savu tēvu Josu Verstapenu, piebilstot, ka nepieciešamās pārbaudes ir izietas un ar viņu viss esot kārtībā.

Ar šo uzvaru Hamiltons izcīnīja 25 čempionāta ieskaites punktus, Verstapena pārsvaru samazinot līdz astoņiem punktiem. Nākamā sacīkste norisināsies 1. augustā Ungārijas Hungaroringas trasē

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu