Apskatnieks: Porziņģim ir jādodas prom (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ESPN raidījumā "First Take" basketbola apskatnieki Makss Kelermans un Stīvens Entonijs Smits apsprieda Dalasas "Mavericks" galvenā trenera maiņu, kā arī pieskārās Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa attiecībām.

Dalasas "Mavericks" šajā starpsezonā nomainīja lielāko daļu no augstākajos amatos esošajiem kungiem. Klubu pameta arī ilggadējais komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Smitu un Kelermans uzskata, ka Kids par savu priekšgājēju pavisam noteikti būs spējīgāks  brīvo aģentu piesaistē. Tomēr apskatnieki arī norādīja, ka Kārlails spēles vadīšanā bijis pietiekami labs, jo 2019./2020. gada sezonā "Mavericks" varēja lepoties ar efektīvāko uzbrukumu līgas vēsturē.

Kelermans norādīja, ka, viņaprāt, būtisks problēmjautājums ir tieši latviešu basketbolists: "Viņiem ["Mavericks"] nav pietiekami labas otrās opcijas. Saprotiet, Porziņģis varēja būt kolosāls spēlētājs. Viņš ir ļoti labs. Bet katru gadu viņš atgūstas no savainojuma. Viņam nav bijusi iespēja [starpsezonā] uzlabot savas prasmes."

Smits kā vienu no iemesliem, kāpēc Kārlails tika atbrīvots no amata, min Luku Dončiču, norādot, ka slovēņu superzvaigzne sezonas gaitā bijis ļoti emocionāls un nav klausījis trenerim.

Sezonas gaitā vairākkārt ārzemju medijos izskanēja informācija, ka Porziņga un Dončiča savstarpējās attiecības nebūt nav bijušas labākajā līmenī. Smits, atsaucoties uz saviem avotiem Dalasā nometnē, norādīja, ka tieši Porziņģis varētu būt slikto attiecību iemesls.

"Tas ir tas, ko esmu dzirdējis no saviem avotiem Dalasā, es to nevaru apstiprināt. Bet cilvēki uzskata, ka Porziņģim, visticamāk, ir jādodas prom. Viņiem ["Mavericks"] Porziņģi ir jāizmanto, lai iegūtu reālu otro opciju. Pastāv uzskats, ka Porziņģim ir skaudība pret Dončiču," sacīja Smits.

Kelermans noslēgumā norādīja, ka situācijā, kurā Porziņģis ir vesels, "Mavericks" būtu NBA fināla cienīga komanda.

Dalasas "Mavericks" aizvadīto sezonu noslēdza izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, piekāpjoties Losandželosas "Clippers" basketbolistiem septiņu spēļu sērijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu