Vakcinācijas birojs vērsīsies policijā par video publicēšanu, kur redzams noģībis cilvēks (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļa vērsīsies Valsts policijā un Datu valsts inspekcijā saistībā ar internetā publicētu video, kurā redzams vakcinācijas kabinetā noģībis cilvēks.

Kā aģentūrai LETA atklāja Vakcinācijas projekta nodaļā, šādu video publiskošana ir pacienta tiesību pārkāpums, tāpēc to nodos izvērtēšanai kompetentajām iestādēm.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Vakcinācijas projekta nodaļa norādījusi, ka, saskaroties ar medicīniskām manipulācijām, cilvēku reakcijas mēdz būt dažādas. Šajā gadījumā cilvēks noģība, taču viņam uzreiz tika sniegta medicīniska palīdzība, kā arī izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Vaicāti, cik reizes ir bijuši gadījumi, kad pēc potes saņemšanas personai kļuvis slikti, nodaļā teica, ka tā šādu datu uzskaiti neveicot, piebilstot, ka arī vakcinācijas pakalpojumu sniedzējam nav pienākums par to informēt.

Vakcinācija ir medicīniska procedūra, līdzīgi kā analīžu noņemšana, kurā arī cilvēki mēdz ģībt, uzsver NVD Vakcinācijas projekta nodaļā.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu