Iereibis vīrietis Dobelē uzrāpjas sakaru tornī un draud izdarīt pašnāvību ģimenes likstu dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

18. jūlijā Dobelē kādā ieliņā starp autoostu un dzelzceļu tika bloķēta satiksme, un kvartālā sāka pulcēties liels skaits ugunsdzēsēju, policistu un mediķu. Visa jezga viena aptuveni 40 gadus veca vīrieša dēļ, kurš bija uzrāpies brīvi pieejamā sakaru tornī dzelzceļa malā un draudēja nolēkt, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Kam viņš draudēja vai nedraudēja, bet es domāju, ka tās mācības. Te uzreiz no Bauskas ugunsdzēsēji uzreiz gadās. Ne autobuss nāca iekšā, nekas. Tas tāds "fuflo"," sacīja aculiecinieks.

Mācības tās tomēr nebija. Glābēji skaidro, ka no Bauskas tiešām izsaukta speciāla mašīna, jo tā ir labāk aprīkota ar dažādiem rīkiem, tajā skaitā darbam lielā augstumā. Un vispār ugunsdzēsēju spēkrata strēle izrādījās par īsu. Potenciālajam pašnāvniekam pakaļ nācās kāpt pa viņa pēdām.

"Torņa augstums bija aptuveni 40 metri, bet mūsu kāpņu garums ir 35 metri un mums nepietika, lai tiktu klāt šim cilvēkam. Tika pieņemts lēmums kāpt pa torņa kāpnēm," stāsta VUGD Dobeles daļas komandiera p.i. Artūrs Antanāvičs.

"Laikam alkohola reibumā bijis. It kā mīlestības dēļ – sieva vai draudzene pametusi. Viņš auroja. Cik es sapratu, tad viņš noteica laiku, cikos sievai jābūt mājās un, ja nebūs, tad leks lejā," stāsta aculieciniece Sindija.

"Viņš piekrita kāpt lejā, nu un tur lejā viņš tika nodots Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīcībā," skaidro Antanāvičs.

Ja ar vīrieša garīgo veselību viss būs labi, tad visticamāk, par savu nodarījumu pret vispārēju drošību viņam nāksies atbildēt policijā, kur tiks uzsākta administratīvā lietvedība.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu