Sinoptiķis prognozē, kad Latvijā gaidāms jauns karstuma vilnis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē.
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē. Foto: Zane Bitere/LETA

Šovasar Latvijā gaidāms vismaz vēl viens karstuma vilnis, raidījumā "Panorāma" norādīja Latvijas Televīzijas laika ziņu vīrs Toms Bricis.

Šonedēļ laiks Latvijā kļuvis vēsāks, taču atelpa no karstuma nebūs ilga.

Jau šajā nedēļas nogalē gaisa temperatūra atkal sāks lēni paaugstināties, un svētdien termometra stabiņš tuvosies +30 grādu atzīmei, vietām, iespējams, to sasniedzot.

Tiesa, nākamajā nedēļā pēcpusdienās tveice ap +30 grādiem gaidāma jau visā valstī.

Pagaidām prognozes par nākamā karstuma viļņa maksimālajām temperatūras atzīmēm vēl nav pārāk stabilas, bet, visticamāk, tveice būs aptuveni nedēļu ilga un vietām gaiss sakarsīs līdz aptuveni +32 grādiem.

Arī sausums kļūs par arvien lielāku problēmu. Pa kādam negaisa mākonim veidosies, taču tie lietu nesīs ļoti nelielos apvidos.

No vietām, kur Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veic nokrišņu daudzuma mērījumus, šomēnes lielākais nokrišņu daudzums fiksēts Rucavā, kur nolijuši 92 litri ūdens uz kvadrātmetru, bet Rūjienā tikai 0,7 litri uz kvadrātmetru.

Kopumā vairāk nokrišņu bijis Kurzemē, bet visos reģionos ir apvidi, kur negaisi nesuši pietiekamu mitrumu, taču lielākajā valsts daļā valda sausums.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu