Valsts uzņēmuma vadītājs pieķerts pie stūres alkohola reibumā. Sākotnēji notikušais tika noklusēts (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) valdes priekšsēdētājs Ingemars Harmsens jūlija sākumā pieķerts braucam 2,2 promiļu reibumā. Par pārkāpumu viņš neziņoja nedz uzņēmuma valdei, nedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), kas ir LVĢMC kapitāldaļu turētāja, iespējams, baidoties zaudēt ienesīgo amatu. Atlūgumu uzrakstījis uzreiz pēc tam, kad iesaistījās raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās skatītājs, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti. "1. jūlijā ap plkst. 18 Dobeles novadā tika aizturēts Ingemars Harmsens, vadot LVĢMC automašīnu smagā alkohola reibumā.

Vai tā ir normāla valsts amatpersonas rīcība, sevišķi izmantojot valsts piešķirto auto?"

Raidījums ieradās nesaskaņotā vizītē LVĢMC, kur tālāk par sargposteni netika. Raidījuma komanda telefoniski sazinājās ar LVĢMC sabiedrisko attiecību speciālisti, kura pēc "Bez Tabu" lūguma sazvanīja priekšnieku Ingemaru Harmsenu, informējot, par ko žurnālisti interesējas.

Pēc telefonsarunas ar priekšnieku sabiedrisko attiecību speciāliste žurnālistu informēja, ka viņš devies atvaļinājumā, tomēr viņai esot paudis, ka ir ar mieru parunāt ar "Bez Tabu" telefoniski. Tiesa, vēlāk raidījumam zvanot Harmsenam atkārtoti, viņš, jau zinot, kādā jautājumā žurnālists zvana, uz telefonzvanu tomēr neatbildēja.

Žurnālists īsziņā lūdza atbildēt uz telefonzvanu, uz ko Harmsens arī īsziņā atbildēja, ka esot atvaļinājumā, atbildēšot uz jautājumiem tikai rakstveidā.

Žurnālists nosūtīja virkni jautājumu, tomēr uz katru izvērsti Harmsens neatbildēja, bet vainu atzina un informēja, ka uzrakstījis atlūgumu teju pusmēnesi pēc notikušā un dažas dienas pēc tam, kad viņu uzrunāja "Bez Tabu".

"Apzinos, ka atvaļinājuma laikā esmu pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus. Apzinos, ka tas var mest ēnu uz valsts amatpersonas prestižu.

Uzņemoties atbildību par izdarīto pārkāpumu, esmu kapitāldaļu turētāja pārstāvim uzrakstījis atlūgumu. Protams, ka nožēloju notikušo un atvainojos visiem, kuriem ar savu nodarījumu esmu radījis problēmas," rakstīja Harmsens.

VARAM, kas ir LVĢMC kapitāldaļu turētāja, Harmsenu valsts uzņēmuma valdes priekšsēža amatam izraudzījās 2019. gada jūlijā.

Valsts amatpersonas deklarācija par 2020. gadu un deklarācija par nostrādāto pusgadu 2019. gadā vēsta, ka pusotra gada laikā Harmsens LVĢMC nopelnījis vairāk nekā 100 000 eiro.

Raidījums sazinājās ar VARAM, kurā apstiprināja, ka Harmsens neinformēja par pārkāpumu uzreiz pēc tam, kad likumsargi viņu pieķēra.

"Ministrijā atlūgums ir pieņemts. Ikvienam darbiniekam VARAM un tās padotības iestādēs jāievēro šo sabiedrību iekšējie normatīvie akti, kas nosaka amatpersonu un darbinieku darba organizāciju un ētikas normu ievērošanu (tajā skaitā ārpus darba laika," sacīja ministrijā.

Pēc ziņotajiem datiem par notikušo (datuma, diennakts laika, vietas) likumsargi no ierosināto procesu plaukta atrada konkrēto lietu. Valsts policijā (VP) informēja, ka šofera izelpā konstatēts 2,2 promiļu reibums.

Valsts policija norādīja, ka vīrietis vadīja automašīnu "Škoda", būdams alkohola reibumā. Policisti viņa izelpā konstatēja 2,2 promiles. Par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Viņam var piemērot naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro apmērā un atņemt transportlīdzekļa vadītāja apliecību uz pieciem gadiem.

Dzērājšoferi policisti apturēja šosejas Rīga-Liepāja 36. kilometrā.

VP atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā ir bezatbildīga, neprātīga un neapdomīga rīcība.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu