Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Mēs esam kā terapeiti, tikai kaili." Kā Covid-19 pandēmija ietekmējusi pieaugušo satura veidotāju ikdienu?

Ilustratīvs foto Foto: Vershinin89/Shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Covid-19 pandēmija ir izraisījusi pieaugušo satura pieaugumu tiešsaistē.  Dažādas platformas no ikdienas darba atbrīvotajiem darbiniekiem piedāvā iespēju kompensēt zaudētos ienākumus ar baudījumu acīm, taču pieaugušo satura veidotāji uzskata, ka tas grauj viņu industriju, vēsta portāls "Vice".

Kopš pagājušā gada marta pasaulē sāka strauji izplatīties koronavīruss, 29 gadus vecā pieaugušo satura modele Teilora Stīvensa strādājot virsstundas. Stīvensa agrāk strādājusi aptuveni 40 līdz 50 stundas nedēļā, taču tagad darba laiks ir dubultojies. Dubultojušies arī ienākumi. 

Lai sazinātos ar saviem klientiem un viedotu saturu, viņa izmanto pieaugušo satura vietni "OnlyFans", aplikāciju "Snapchat", īsziņu saraksti, "Skype" un pati savu mājaslapu.

Līdztekus pieaugušo saturam, Stīvensa sacīja, ka viņas pastāvīgie klienti lūdz ne tikai fiziski izpausties, bet arī parunāties ar viņiem vairāk nekā agrāk. Viņa uzskata, ka tas ir tāpēc, ka pandēmija ir iedragājusi cilvēku garīgo veselību.

"Mēs esam kā tiešsaistes terapeiti, tikai kaili. Es jūtos, it kā sniegtu patiesi būtiskus pakalpojums," sacīja Stīvensa.

Pēdējā gada laikā cilvēki sevi izolēja un palika mājās, cik vien iespējams. Tādējādi sabiedrība meklēja jaunus laika pavadīšanas veidus. Tādas pieaugušo satura tiešsaistes platformas kā "OnlyFans" un "IsMyGirl" pandēmijas sākumā uzrunāja no darba atlaistos darbiniekus, lai viņi sāktu veidot saturu tiešsaistē, kur iespējams nopelnīt iztiku.

Seksa darbiniekus arvien vairāk neapmierina joki par tiešsaistes pieaugušo satura darbu, kas parādās sociālajos tīklos. Viņiem šķiet, ka tā ir viņu darba trivializēšana. Smiekli vienlaikus stigmatizē nozari un šķietami aizmirst par ieguldīto darbu, kas nepieciešams veiksmīga tiešsaistes biznesa vadīšanai.

Katru reizi, kad 24 gadus vecā pieaugušo satura veidotāja no Toronto Gvena Adora, kura publicē savu saturu tādās vietnēs kā "OnlyFans" un "Pornhub", ieiet sociālajos tīklos, viņa redz, ka ļaudis smejas par viņas darbu.

"Viņi saka: "Man ir garlaicīgi karantīnā, tāpēc es varētu sākt nodarboties ar tiešsaistes pieaugušo satura veidošanu."," kā piemēru min Adora.

Katru dienu Adora veido un publicē jaunu saturu, mijiedarbojas ar klientiem un raksta pati savas preses relīzes - viņa būtībā ir vienas sievietes satura ražošanas un mārketinga kompānija, kas strādā no mājām.

"Kad cilvēki fetišizē seksu caur kameru, viņi diskreditē milzīgo darba apjomu, kas vajadzīgs, lai uzturētu veiksmīgu karjeru. Kad cilvēki stāsta tādus jokus kā: "Ak, seksa darbs ir tik smieklīgi vienkāršs, ka pat es varētu izveidot savu "OnlyFans" profilu." Viņi neatzīst šīs industrijas nopietnību," sacīja Adora.

Sieviete minēja, ka viņa nevēlas liegt citiem pievienoties šai nozarei, taču vēlas, lai cilvēki apzinātos, cik daudz darba tas patiesībā prasa.

"Jūs nezināt, cik grūti ir "izsisties" un likt cilvēkiem maksāt par savu saturu, kad lielākā daļa pornogrāfijas ir bez maksas," sacīja Adora.

Saskaņā ar vietnes "IsMyGirl" paziņojumu, šī pieaugušo izklaides platforma ir vērsta uz atlaistajiem viesnīcu un ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald’s" darbiniekiem, neskatoties uz viņu minimālo pieredzi pieaugušo satura veidošanas nozarē.

Paziņojumā teikts, ka "IsMyGirl" piedāvās atlaistajiem viesnīcu darbiniekiem iespēju nopelnīt vairāk nekā 100 000 ASV dolāru (847 76 eiro) gadā.

Saskaņā ar platformas datiem pandēmijas sākumā mēneša laikā "IsMyGirl" pievienojušies gandrīz 100 bijušie "McDonald’s" darbinieki. "OnlyFans" pagājušā gada martā pievienojās 60 000 jaunu satura veidotāju visos žanros.

Nozares platformas ir ieviesušas vairākas iniciatīvas, lai atbalstītu seksa darbiniekus. Vietne "StripChat" pandēmijas sākumā dubultoja samaksu itāļu modeļiem, kas atradās karantīnā.

Platforma "FanCentro" paziņoja par ārkārtas rīcības plānu, lai atbalstītu darbiniekus, kuriem Covid-19 rezultātā ievērojami samazinājušies ienākumi. Plāns paātrina jauno satura veidotāju uzņemšanas procesu un piedāvā samaksu jau pašā darba sākumā.

Kopš pandēmijas sākuma rekordliels modeļu skaits ir reģistrējušies platformas izmantošanai, kā arī palielinājies klientu skaits. Arī sesiju vidējais ilgums ir pieaudzis.

"Es esmu privileģēta, jo es pilnībā strādāju tiešsaistē," sacīja Adora, tāpēc viņa uzskata, ka ir svarīgi atbalstīt kolēģus, kuri Covid-19 dēļ dažādo savus pakalpojumus.

Stīvensa brīdināja cilvēkus, kuri nekad nav darbojušies pieaugušo industrijā, un pieņem, ka tas ir viegli: "Jums tas nesanāks tik labi, kā esat iedomājušies. Tas ir nepatīkami, ka daudzi cilvēki domā, ka "OnlyFans" ir ātrs risinājums. Ir miljoniem satura veidotāju, tāpēc, lai saglabātu klientus, jums ir jānodrošina vislabākais saturs."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu