VIDEO ⟩ Atļautais ātrums pārsniegts par 86 km/h un bargs sods. VP Vecumniekos aptur "īpaši" steidzīgu šoferi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no valsts policijas video

14. jūlijā, likumsargi, veicot dienesta pienākumus, apturēja automašīnu, kas apdzīvotā vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h, brauca ar ātrumu 136 km/h. Autovadītājam piemērots naudas sods 540 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegums uz 12 mēnešiem, vēsta Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde.

Trešdien, 14. jūlijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa darbinieki, veicot dienesta pienākumus, konstatēja automašīnu "Bentley", kas Vecumniekos, Rīgas ielā, brauca ar ātrumu 136 km/h, tādējādi pārkāpjot pieļautos 50 km/h par 86 km/h.

Autovadītājs savu rīcību skaidroja, teikdams, ka esot ļoti steidzies. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un steidzīgajam autovadītājam piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegums uz 12 mēnešiem, kā arī naudas sods 540 eiro.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk kā 60 kilometriem stundā ar vieglajiem automobiļiem, ja tas izdarīts apdzīvotā vietā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

VP uzsver, ka bezatbildīga un pārgalvīga autovadītāju rīcība apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus un viņu veselību un drošību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu