Video ⟩ Raidījums: CSDD tehniskās apskates laikā plīst siksna, kam jāuzņemas atbildība? (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Rīdziniece Maruta devusies uz CSDD, lai veiktu ikgadējo transporta līdzekļa tehnisko apskati, kad, darbiniekam uzgāzējot mašīnai, pārplīsusi siksna. Kam būtu jāuzņemas atbildība? Skaidro raidījums "Bez Tabu".

Četras dienas pirms došanās uz CSDD, sieviete auto aizvedusi uz autoservisu, lai to apskata speciālisti un veic vajadzīgos remonta darbus.

Tomēr ierodoties tehniskajā apskates vietā, noticis, kas negaidīts. Maruta sagaidījusi savu kārtu, kad CSDD darbinieks viņu palūdzis izkāpt un veicis pārbaudi dīzelauto pārbaudi. 

"Viņš vienu reizi uzgāzēja, apstājās un sauca mani atpakaļ: "Jums siksna pārplīsa!"," atceras sieviete.

Viņu pārsteidzis kā tikko nomainīta detaļa var saplīst dažu dienu laikā. Automašīnas vadītāja pieļauj iespēju, ka CSDD darbinieks ir pārcenties.

"Es viņam prasu, vai es drošības apsvērumu dēļ varu doties tālāk? Viņš: "Jūs jau vis kaut ko drīkstat"."

Nākamajā apskates punktā, kur pārbauda automašīnas bremzes un gaismas, darbinieks Marutai ieteicis iebraukt turpat pāri ielai esošajā servisā, lai negadītos kāda nelaime vai avārija un siksnas bojājums tiktu novērsts.

"Parasti pirms tehniskās apskates obligāta prasība ir nevis tā strauji uzgāzēt, bet dažas sekundes uzgāzēt tā maigāk, lai pārliecinātos manuāli, ka pie ražotāja noteiktajiem apgriezieniem, motors stabilizē maksimālos apgriezienus," norāda Rīgas tehniskās universitātes mašīnzinību katedras vadītājs Gundars Zalcmanis.

Maruta savu auto remontē pie zināma mehāniķa, kas apliecina, ka detaļa uzlikta jauna un savu atbildību šajā nesaskata, vienīgi, ja siksna bijusi brāķis, kas gadās ļoti reti.

"Esam pārliecinājušies, ka CSDD darbinieks šo apskati veicis korekti," stāsta CSDD pārstāvis Jānis Liepiņš.

Jebkurā gadījumā klientam ir iespēja griezties pie tehniskās apskates vadītāja, lai pārliecinātos, ka skaidrojums ir korekts, kas norādīts izdrukā no CSDD pēc tehniskās apskates veikšanas.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu