FOTO Karostas pludmalē no jūras izceltas vairāk nekā 40 gadus vecas bojas. Negadījumā cietušais zēns atveseļojas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Liepājas pašvaldība/Flickr

Nepilnu mēnesi pēc negadījuma Karostas pludmalē līdzās atpūtas vietai "Rietumkrasts", kur, peldoties jūrā, pusaudzis smagi savainoja kāju, vakar no ūdens izvilktas trīs vecas, sarūsējušas bojas. Tās tur atradušās vairāk nekā 40 gadus, portālu "liepajniekiem.lv" informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Viņa skaidroja, ka ūdenslīdēji vairākas nedēļas veikuši izpēti, lai konstatētu, cik daudz un kādi metāla priekšmeti atrodas vietā, kur zēns savainojās. Darbus sarežģījušas smilts nogulsnes, kā arī tas, ka bojas ir stipri sarūsējušas.

Piekrastē no Karostas kanāla līdz Ziemeļu molam, kas ir perspektīvā ostas teritorija, SEZ pārvalde uzlikusi brīdinājuma zīmes, ka tur peldēties ir bīstami. Tāpat šogad esot plānots uzsākt ūdens akvatorijas izpēti, lai konstatētu, kāds militārais mantojums vēl atrodas minētajā teritorijā.

Foto: Liepājas pašvaldība/Flickr

Jau tuvākajā laikā SEZ pārvalde izsludināšot iepirkumu par teritorijas apsekošanu un izpēti.

Pārvalde arī atgādina, ka no 1951. līdz 1957. gadam un no 1966. līdz 1991. gadam Liepājas osta bija slēgta PSRS militāra bāze un saimnieciskā darbība ostas teritorijā atsākta vien 1992. gadā. Militāristi Liepājas ostu pameta tikai 1994. gada 31. augustā, aiz sevis atstājot izpostītas piestātnes, pievadceļus un aizsargmolus.

Foto: Liepājas pašvaldība/Flickr

Liepājas SEZ pārvaldes Drošības, aizsardzības un vides daļas vadītājs Kaspars Poņemeckis spriež, ka militārais mantojums acīmredzot vēl ilgi liks par sevi manīt.

"Vieglāk bija risināt zināmos jautājumus – atbrīvot ostas akvatoriju no grimekļiem pagājušā gadsimta 90. gados, arī pirmās un otrās padziļināšanas laikā izcelt dažādus lielgabarīta metāla priekšmetus un pat kuģa vrakus, kas atradās gan akvatorijā, gan ostas vārtos. Tāpat īstenots Karostas kanāla sanācijas projekts. Liepājas ostas teritorija starp Karostas kanālu un Ziemeļu molu ir perspektīvā ostas attīstības teritorija, kurā līdz šim nebija veikta izpēte, lai noteiktu, cik liels militārais mantojums tur atrodas. Nepatīkamais negadījums ir pasteidzinājis notikumu gaitu, un tas noteikti ir labi," viņš pauda.

Foto: Liepājas pašvaldība/Flickr

Vakar "Kurzemes Vārdam" cietušā zēna mamma pastāstīja, ka dēls veiksmīgi veseļojas un rehabilitācijas periods, visticamāk, būšot īsāks, nekā iepriekš prognozēts. Brūce ir sadzijusi, šuves izņemtas, un šodien puisis sākšot apmeklēt fizioterapeitu.

Zēna vecāki neplānojot no SEZ pārvaldes prasīt kompensāciju. "Nevēlos tiesāties ar valsts instutūciju, man tas nav vajadzīgs. Man svarīgāk, lai bērns atveseļojas," sacīja cietušā zēna mamma.

Jau ziņots, ka 23. jūnija vakarā kāds zēns guva smagu kājas traumu Karostas pludmalē. Vēlāk negadījuma vieta tika norobežota.

Piektdien, 25. jūnijā, Liepājas SEZ pārvalde no sociālās vietnes "Facebook" uzzināja par negadījumu jūras piekrastē Liepājā starp Karosta kanālu un Ziemeļu molu. Nekavējoties pēc informācijas saņemšanas Liepājas ostas apsardze identificēja negadījuma vietu un visu nakti to apsargāja.

Foto: Liepājas pašvaldība/Flickr

Liepājas SEZ pārvaldes darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem un atbildīgajiem dienestiem nākamajā dienā atkārtoti apsekoja negadījuma vietu un ar bojām norobežoja to.

Pēc pirmatnējās apskates aptuveni 1,2 metrus zem ūdens atrodas trīs metāla mucas jeb bojas. Vienlaikus ostas apsardzes darbinieki turpināja patrulēt, lai nepieļautu peldēšanos norobežotajā vietā.

Pēc negadījuma tika saņemta vēl informācija par jūrā esošajiem priekšmetiem visā piekrastes zonā no Karostas kanāla līdz Ziemeļu molam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu