Nepiedodamas kļūdas dēļ seši Polijas peldētāji ir spiesti pamest Tokijas olimpiskās spēles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alicja Čorza
Alicja Čorza Foto: Instagram/alicja_tchorz

Administratīvas kļūdas dēļ Tokijas olimpiskās spēles pametuši seši Polijas peldētāji, vēsta CNN.

Pirmdien ar paziņojumu par pieļauto kļūdu nāca klajā Polijas Peldēšanas federācija (FZP).

Polijas olimpiskā federācija uz Tokiju aizsūtīja 23 peldētājus, bet Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) noteikumi paredz, ka vienu valsti drīkst pārstāvēt tikai 17 peldētāji, līdz ar to sešiem Polijas sportistiem bija jādodas mājup.

"Vilka pasi" šajā situācijā saņēma Alicja Čorza, Aleksandra Polaņska, Mateušs Čovaņecs, Dominika Kosakovska, Jans Holubs un Bartožs Pižčorovičs.

FZP direktors Pāvels Slominskis publiskā paziņojumā skaidroja, ka kļūda pieļauta, jo"FZP vēlējusies, lai uz olimpiskajām spēlēm tiktu pēc iespējas vairāk treneru un atlētu". 

Slominskis par notikušo pauda nožēlu: "Es nožēloju, ka ir radusies šāda situācija saistībā ar mūsu peldētāju kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. Šādai situācijai nebija jānotiek un peldētāju reakcija un uzbrukums FZP ir pilnībā saprotams."

Peldētāju uzbrukums FZP, par ko rakstīja Slominskis, nāca atvērtas vēstules formātā, ko parakstījuši kopumā 16 poļu peldētāji. 

Peldētāji atklātajā vēstulē pieprasīja Slominska un visu pārējo federācijas darbinieku atkāpšanos.

"Nesenie notikumi ir pilnībā iznīcinājuši mūsu uzticību FZP. Dažiem no mums bija jāatgriežas Polijā šīs kļūdas dēļ. Mūsu olimpiskais sapnis tika atņemts. Polijas peldēšanas sports ir kļuvis par izsmieklu gan publikas, gan sponsoru acīs. Šim atgadījumam būs paliekošas sekas uz atlētiem, kuri ikdienā aizstāv mūsu karoga krāsas," teikts atklātajā vēstulē.

Polijas sporta ministrija šo incidentu analizēs pēc olimpiskajām spēlēm. Tad arī tikšot pieņemts lēmums par potenciāliem soda mēriem atbildīgajām personām

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu