Zviedrijā, cīnoties ar vardarbību, būs bargāki sodi gados jauniem noziedziniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Linus Mimietz/Unsplash

Lai apkarotu pieaugušo bandu vardarbību, bus bargāki sodi gados jaunajiem kriminālnoziedzniekiem, trešdien, 21. jūlijā, paziņojusi Zviedrija.

Valdība iesniegts parlamentam likumprojektu, kas paredz atcelt automātisko sodu samazināšanu likumpārkāpējiem, kas ir vecumā no 18 līdz 20 gadiem un sodīti par tādiem smagiem noziegumiem kā slepkavības, izvarošanas, bruņotas laupīšanas un citi noziegumi ar šaujamieroču pielietošanu, pavēstījis tieslietu ministrs Morgans Johansons.

Zviedrija jau gadiem ilgi cenšas apkarot pieaugošo noziedzīgo bandu aktivitāti, kas novedusi pie šaujamieroču pielietošanas un slepkavību skaita pieauguma, bandām kārtojot savstarpējos rēķinus.

Šobrīd Zviedrijā, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, ir Eiropā augstākais slepkavību skaits ar šaujamieroču pielietošanu, liecina Nacionālās noziedzības novēršanas padomes maijā publicētais ziņojums.

2020. gadā Zviedrijā, kuras iedzīvotāju skaits tikai nedaudz pārsniedz desmit miljonus, reģistrēti 360 ar šaujamieročiem saistīti incidenti, kuros nogalināti 47 cilvēki, bet 117 ievainoti.

Vairums vaininieku un upuru bijuši vecumā līdz 30 gadiem.

Pēdējā no šādiem gadījumiem nedēļas nogalē nomaldījušās lodes ievainoja divus piecus un sešus gadus vecus bērnus

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu