Video ⟩ Rīgā populārā izklaides vietā sazāļota jauna sieviete (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Michael Discenza/Unspalsh

Pirms aptuveni divām nedēļām Rīgā izklaides vietā sazāļota jauna sieviete, vēsta raidījums "TV3 Ziņas". Viņas dzērienam piejauktas vielas ar mērķi, visticamāk, padarīt upuri bezspēcīgu. Aizdomās turētie trīs vīrieši aizmukuši.

Konkrētais gadījums noticis vienā no 11 Tallinas kvartālā esošajiem bāriem, Rīgā. Šādas lietas notiek daudzviet, tomēr bieži upuri nevēršas pēc palīdzības. Šis ir pēdējā laika "skaļākais" atgadījums.

Šobrīd notiek izmeklēšana un ir daudz neskaidrā. Zināms, ka aptuveni pirms divām nedēļām kādā no bāriem ieskrējuši trīs vīrieši, paziņojot, ka viņiem draud briesmas, kāds sola viņus piekaut. Apsardzes darbinieki viņus pavadījuši uz izeju.

Vēlāk kļuvis zināms, ka vīrieši tiek turēti aizdomās par dzēriena sazāļošanu, pielejot dzērienam nezināmu vielu.

"Mēs varam tikai iedrošināt vērsties policijā upurus, lai par to tiktu runāts. Esam gatavi iesaistīties, liecināt, atbalstīt cilvēkus.

Ja viņi nerunā, nevēršas pēc palīdzības, tad arī mēs šajā situācijā kļūstam bezspēcīgi,"

norāda Tallinas kvartāla projektu vadītāja Anda Vaičekone.

Lai arī izklaides vietā ir apsardze un notiek videonovērošana, nolemts uzlabot drošību. Ieviests drošības vārds "Klāra", ko var pateikt bārmenim, ja ir aizdomas, ja kāds cilveks novēro vai ka upuris jūtas sazālots vai apdraudēts.

Raidījums vēsta, ka visbiežāk upuru sazāļošanai bāros Eiropā izmanto tā saukto šķidro "ecstasy", gamma hidroksibutrāts jeb GHB. Viela ir bez krāsas un smaržas, tāpēc to viegli nemanāmi pievienot dzērienam. Mazās devās atraisa cilvēku, palielina seksuālās tieksmes, lielās devās iemidzina, bet lielās devās kopā ar alkoholu var pat nogalināt.

"Mēs joprojām vainojam upuri, viņa pati bija tā apģērbusies, pati izdzēra ne to. Šī kultūra nav mainījusies. Upuri baidās, kaunās, it sevišķi, ja tas ir gadījums, kur lietotas narkotikas,

cilvēkam ir pazudusi atmiņa, neatceras, kas īsti noticis, nav arī datu, kā pierādīt. Cilvēki, un sevišķi sievietes, nezina kā rīkoties. Informācijas par to nav. Es arī pameklēju, intereses pēc, informāciju latviski, ko darīt – principā, nav!" skaidro sieviešu tiesību aizstāvības organizācijas "MARTA" pārstāve Madara Kanasta.

Valsts policija pēc TV3 ziņu intereses paziņoja, ka nekādu iesniegumu par sazāļošanu klubos pēdējā laikā nav. Upuriem, ja tādi ir, jāziņo policijai.

Video: raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu