Hārtlija vietā Latvijas izlasi OS atlases turnīrā varētu vadīt Ābols, Vītoliņš vai Tambijevs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Ekrānšāviņš no IIHF video

Boba Hārtlija vietā Latvijas hokeja izlasi olimpiskajā atlases turnīrā augustā Rīgā varētu vadīt Artis Ābols, Harijs Vītoliņš vai Leonīds Tambijevs, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts: Hārtlija vietā Latvijas hokeja izlasi olimpiskajā atlases turnīrā augustā varētu vadīt Ābols, Vītoliņš vai Tambijevs

Latvijas hokeja izlasei 26.augustā "Arēnā Rīga" sākas 2022.gada olimpisko spēļu Pekinā izšķirīgais kvalifikācijas turnīrs, kurā jāspēlē pret Franciju, Itāliju un Ungāriju. Uz Pekinu dosies tikai turnīra uzvarētāji.

Bobam Hārtlijam, kurš izlasi trenē kopš 2017.gada, kvalifikācijas turnīra laikā gaidāms arī pēdējais pārbaudes turnīrs kā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" galvenajam trenerim.

Komanda pavasarī izcīnīja Gagarina kausu, bet Hārtlijs tika atzīts par līgas labāko treneri. "Avangard" sezonu atklās 1.septembrī ar maču pret citu Gagarina kausa finālisti Maskavas CSKA, kurā vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas Hārtlija vietā uzrunāti trīs citi Latvijas hokeja speciālisti - Ābols, Vītoliņš un Tambijevs, kurus visus sazvanīja "Latvijas Avīzes" pārstāvis.

"Latvijas Avīze" ziņo, ka Ābols, kurš arī nākamsezon strādās Jelgavas "Zemgale/LLU" un līdz piektdienai treniņos strādā ar Latvijas izlases kandidātiem, kas vēl nav savos klubos vai izlasē līdz šim nav bijuši, ziņas par iespēju pārņemt Latvijas izlasi augustā "nemācēja komentēt".

Viņš arī pastāstīja, ka izlases treniņnometne pirms kvalifikācijas turnīra sāksies 9.augustā, bet oficiālā - no 16.augusta.

Tāpat no komentāriem atteicās Vītoliņš un Tambijevs, kurš jau ir Kazahstānā, kur gatavo Karagandas "Sarjarka" gaidāmajai sezonai.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar "Latvijas Avīzi" bija kodolīgs: "Pagaidām nav pamata uztraukties. Notiek sarunas ar "Avangard", tāpēc šobrīd neko nevaru komentēt."

Latvija piedalījusies piecās olimpiskajās spēlēs, augstāko - astoto - vietu izcīnot 2014.gadā Sočos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu