Video ⟩ Raidījums: Kādam rīdziniekam OCTA polises cena palielinājusies piecas reizes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: ginger_polina_bublik/Shutterstock

Rīdzinieks Laimonis ir autovadītājs ar lielu pieredzi. Kopš 1965.gada pārvietojies ar smagajiem transportlīdzekļiem. Viņš izbraukājis visu Latviju, Baltiju, daļu Krievijas, kā arī citas Eiropas valstis. Viņš sakāries ar nepatīkamu situāciju saistībā ar automašīnas apdrošināšanu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Laimonis stāsta, kad saplīsusi automāšīna, sācis braukt ar meitas mašīnu. Tagad nolēmuši savest kārtībā dokumentus un devušies uz CSDD, lai pārrakstītu auto.

Turpat CSDD kungs nolēmis iegādāties civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu (OCTA). Laimoni izbrīnījušas apdrošināšanas polises cenas, kas ir piecas reizes dārgākas nekā iepriekš.

"Tūkstotis eiro par gadu. Nobrīnījos, kur tik traki, mazākais bija 250 eiro. Nospriedu jāņem uz trim mēnešiem, kas izmaksāja gandrīz 46 eiro," atceras Laimonis. Viņš ar automašīnu pārvietojas regulāri kopš 1965. gada.

Pēdējo piecu gadu laikā viņa īpašumā nav bijis neviens auto, bet nekas cits nav mainījies, viņš nav iekļuvis avārijās, tāpēc neizpratnē par sadārdzinājumu.

OCTA cenas ir pilnīgi brīvais tirgus, proti, katra apdrošināšanas kompānija tās izrēķina pēc atšķirīgām metodēm. Tiesa gan, esot vairāki vienojošie faktori visiem – autovadītāja negadījumu vēsture, transportlīdzekļa iepriekšējās reģistrācijas un automašīnas tips, skaidro Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu