Sietlas "Kraken" neizvēlas Girgensonu NHL paplašināšanās draftā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Sietlas "Kraken" trešdien neizvēlējās latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) paplašināšanās draftā.

Bufalo "Sabres" uzbrucējs Girgensons no Latvijas hokejistiem bija vienīgais, kuru viņa pārstāvētā komanda neaizsargāja paplašināšanās draftā.

No "Sabres" Sietlas komanda izraudzījās aizsargu Vilu Borgenu.

No zināmākajiem spēlētājiem "Kraken" paspārnē nonāca uzbrucējs Janni Gurde, kurš pēdējās divas sezonas palīdzēja Tampabejas "Lightning" uzvarēt Stenlija kausa izcīņā, kā arī Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Džordans Eberle.

Sietlas komandai bija iespēja izraudzīties arī Monreālas "Canadiens" vārtsargu Keriju Praisu un Sentluisas "Blues" uzbrucēju Vladimiru Tarasenko, taču līgumi ar šiem hokejistiem radītu grūtības iekļauties algu griestos.

"Kraken" par pilntiesīgu NHL komandu kļuva aprīļa beigās. 2018.gada decembrī tika lemts, ka Sietlas "Kraken" 2021./2022.gada sezonā kļūs par NHL 32.vienību. Iestāšanās maksa līgā šai vienībai bija 650 miljoni dolāru un pavasarī klubs veica pēdējo iemaksu.

Sietlas vienība 2021.gada paplašināšanās draftā varēja izvēlēties pa vienam hokejistam no 30 NHL komandām, izņemot līdz šim jaunāko NHL vienību Vegasas "Golden Knights".

"Kraken" paplašināšanās draftā bija tādi paši nosacījumi kā "Golden Knights" komandai. Sietlas vienība varēja izvēlēties pa vienam hokejistam no katras komandas, izņemot "Golden Knights". Komandas varēja aizsargāt septiņus uzbrucējus, trīs aizsargus un vienu vārtsargu vai astoņus laukuma spēlētājus un vienu vārtsargu.

Komandas logo būs gaišzils S burts, kas simbolizēs Sietlas hokeja priekšgājējus "Metropolitans" - pirmos Stenlija kausa čempionus no ASV, kuri trofeju ieguva 1917.gadā. S burta augšējā daļā būs sarkana briesmoņa acs, kas savukārt simbolizēs jūras varenību.

Sietlas vienība mājas spēles aizvadīs "KeyArena" hallē, kur agrāk saimniekoja NBA klubs "SuperSonics", kas 2008.gadā pārtapa par "Thunder" un pārcēlās uz Oklahomasitiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu