VIDEO ⟩ Jelgavā iedzīvotāji ziņo policijai par mazu bērnu, kurš balansē pie atvērta ceturtā stāva loga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Raidījums "Degpunktā" saņēmis iedzīvotāju ziņojumus par kādu ģimeni Jelgavā, Aspazijas ielā, kura nonākusi policijas redzeslokā, jo viens no bērniem gandrīz izkritis pa logu no liela augstuma.

Šoreiz gan bērnam paveicies, bet, lai novērstu potenciāli traģisku negadījumu, policisti ir gatavi veikt pārrunas ar bērnu aizbildņiem.

Ceturtajā stāvā pie loga stāv bērns – šādu skatu pirms pāris dienām ieraudzīja vairāki Jelgavā, Aspazijas ielā, dzīvojošie ļaudis.

Vēl pirms ieradās policija, puika no loga jau bija pazudis un nokāpis no palodzes pareizajā pusē. Likumsargi pēc incidenta vēlējušies satikt mazuļa vecākus un veikt pārrunas. Tā vietā izdevies sazināties ar vecmammu, kas ilgstoši atstāta par aizbildni divus, četrus un astoņus gadus veciem bērniem.

"Notikuma vietā pie dzīvokļa loga policijas inspektori mazgadīgu bērnu bez vecāku uzraudzības nekonstatēja. Dzīvokļa durvis neviens neatvēra. Telefoniski sazinoties ar dzīvokļa īpašnieci, viņa paskaidroja, ka ir uzņēmusies atbildību pieskatīt savas meitas trīs mazgadīgos bērnus viņas prombūtnes laikā un pašlaik dzīvesvietā neatrodas. Par notikušo informēta Jelgavas pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupa, kas rīkosies savas kompetences ietvaros," skaidroja Jelgavas pašvaldības policijas pārstāve Sandra Matulēna.

Vecmamma, kura atstāta ar trim bērniem, kamēr vecāki ir peļņā, gan nav tipiska omīte, bet ir sieviete spēka gados, saka kaimiņi, tomēr, iespējams, trīs bērni tik un tā uzliek pārāk lielu slodzi sievietei.

"Ar ģimeni viss kārtībā. Tos bērnus skatās tikai ome. Trīs mazbērni. Vecāki, meita, šķiet, strādā. Es tā īsti nezinu. Cik es redzu, omei ir mašīna. Viņi brauc visur. Bet vispār viņa ļoti labi skatās bērnus, visur brauc un tā. Tā viņi ir labvēlīga ģimene. Par šo gadījumu dzirdu pirmo reizi, un neko sliktu es nevaru teikt par viņiem," stāstīja kāda kaimiņiene.

Tāpat kā policistiem, arī "Degpunktā" komandai viesojoties mājā, vecmammu sastapt neizdodas. Toties durvju šķirbiņu paver bērni, kas pēc pārdzīvotā šķiet kļuvuši nedaudz piesardzīgāki.

Policisti vēlreiz atgādina un aicina rūpīgāk pieskatīt savas atvases ne tikai mājās, bet arī publiskās atpūtas vietās, parkos, skvēros un peldvietās.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu