VIDEO ⟩ Rīgā privātmājas pagalmā manīta avarējusi policijas mašīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Netipiska aina manīta kādas privātmājas pagalmā Rīgā, kur vietējie iedzīvotāji ievērojuši avarējušu policijas spēkratu. Tas sētā, šķiet, novietots "uz palikšanu". Auto ir manāmi bojāts, turklāt no tā nav noņemtas bākugunis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Aculiecinieki kādā sētā bija pamanījuši ceļu policijas automašīnu "Škoda", ar vēl veco trafarējumu. Bet braucamrīks, kas ir ļoti līdzīgs operatīvajam transportam, tomēr atšķīrās no dienesta spēkrata, jo tam trūka bākuguņu. Visas uzlīmes uz motora pārsega un sānos ir oriģinālas.

Šo auto kādas privātmājas pagalmā Rīgā iemūžināja aculiecinieks, kurš vērsās pie raidījuma "Degpunktā" ar jautājumu, vai šādā veidā dekorēt savu privāto auto nav pārkāpums.

Arī valsts iestādei bija nepieciešams laiks, lai noskaidrotu, kā "Škoda" automašīna ar trafarējumu nonāca privātpersonas rokās. Atklājās, ka mašīna tiešām kādreiz kalpoja likumsargu autoparkā līdz brīdim, kad spēkrats cieta kādā negadījumā.

"Valsts policijā ikdienā lietošanā ir automašīnas, kuras ir gan policijas īpašumā, gan pieder līzinga kompānijai. Pēc līguma termiņa beigām attiecīgās automašīnas tiek atgrieztas līzinga kompānijai, kura var tās tālāk realizēt, pamatojoties uz līguma nosacījumiem. Konkrētajā gadījumā policijas automašīna pēc ceļu satiksmes negadījuma tika nodota atpakaļ līzinga kompānijai, kurai ir tiesības realizēt to tālāk. Taču šajā gadījumā līzinga kompānija nav izpildījusi visus līguma nosacījumus. Tā nav noņēmusi policijas trafarējumu no automašīnas virsbūves. Tāpat Valsts policijas amatpersonas ir veikušas pārrunas ar šā brīža automašīnas īpašnieku, kurš apsolīja noņemt trafarējuma uzlīmes no konkrētas automašīnas," skaidroja Valsts policijā.

Pēc publiski pieejamās informācijas par Iekšlietu ministrijas konkursa rezultātiem par policijas automašīnu nomu, kas bija izsludināts 2016. gadā, zināms, ka tajā uzvarēja četri uzņēmumi – "Karlo motors", "SEB Līzings", "Pilna servisa līzings", un "Auto26".

Raidījums "Degpunktā" pēc sazināšanās ar uzņēmumiem un vaicājot, kā tas iespējams, ka ar iekšlietām nesaistītās rokās nonāk auto ar policijas trafarējumu, turklāt neskaidrs ir arī jautājums, kāda ir kārtība, izsolot operatīvos transportlīdzekļus, nesaņēma atbildes. Kompānijas nespēja noteikt, vai tām bijusi saistība ar konkrēto spēkratu, jo fotogrāfijās nav redzams spēkrata numurs.

"Diemžēl, bet pēc iesūtītās informācijas nav iespējams identificēt konkrētā auto vraka piederību. Ja pēc ceļu satiksmes negadījuma transportlīdzeklis tiek atzīts par bojā gājušu [norakstītu], tad transportlīdzeklis tiek noņemts no uzskaites CSDD un tā atliekas tiek realizētas. Ar automašīnu, kura nav uzskaitē CSDD un kurai nav valsts reģistrācijas numura zīmju, ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē. Apskatot jūsu iesūtīto attēlu, ir secināms, ka ar tajā redzamā transportlīdzekļa vraku, visticamāk, ceļu satiksmē piedalīties tehniski un fiziski nav iespējams," skaidroja uzņēmums "Auto26".

Zināms, ka, risinot situāciju, policisti jau paši ir sazinājušies ar trafarētā spēkrata jauno īpašnieku un pēc pārrunām saimnieks ir noņēmis visas uzlīmes.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu