"Rīga" UEFA Konferences līgas otrās kārtas pirmajā mačā izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmā spēle starp futbola komandām "Riga" un Tetovo "Škendija" Skonto stadionā.
UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmā spēle starp futbola komandām "Riga" un Tetovo "Škendija" Skonto stadionā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempione futbolā "Riga" cturtdien, 22. jūlijā izcīnīja uzvaru UEFA Konferences līgas otrās kārtas pirmajā mačā.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Ziemeļmaķedonijas komandu Tetovas "Škendija".

Pirmo bīstamo situāciju pie viesu vārtiem izveidoja Veslijs Natā, kurš arī vēlāk izmainīja cīņas rezultātu. Mača 13.minūtē pēc Mikeāla Soisalo piespēles brazīlietis pie tālā vārtu staba tika pie bumbas un panāca 1:0.

Puslaika turpinājumā viesi no Ziemeļmaķedonijas trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet izmainīt rezultātu nespēja.

Aktīvs otrā puslaika sākums deva rīdziniekiem pārsvaru 2:0. 52.minūtē Soisalo atbruņoja pretinieku futbolistu, devās soda laukumā un acīgi piespēlēja vietu, uz kurieni ieskrējienā devās Jurijs Vakulko, ukraiņu pussargam dubultojot Latvijas čempionu pārsvaru.

Ceturtdien pirmajās spēlēs ar trīs vārtu pārsvaru uzvaru svinēja RFS, bet bezvārtu neizšķirti cīnījās "Liepāja".

Latvijas čempione "Riga" Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 1:2 zaudēja Zviedrijas klubam "Malmo" un pārcēlās uz Čempionu zaru Konferences līgā. Ziemeļmaķedonijas klubs Tetovas "Škendija" pirmajā kārtā zaudēja abās spēlēs pret Murska Sobotas "Mura" no Slovēnijas ar kopīgo rezultātu 0:6.

"Riga" šobrīd Latvijas čempionātā ar 35 punktiem 17 mačos ir otrā, taču pēc zaudētajiem punktiem ir vien trešā. "Škendija" čempionātu pabeidza maija vidū ar uzvaru 33 spēlēs izcīnot 75 punktus. Kopš tā laika pārbaudes spēlēs vienreiz zaudēts, pēdējās trijās cīņās pirms Eiropas kausiem uzvarot.

Uzvarētāji nākamajā duelī tiksies ar pāra Paolas "Hibernians" no Maltas un Sanmarīno vienības Falčano "Folgore" uzvarētāju.

Otrās kvalifikācijas kārtas cīņas notiks 22. un 29.jūlijā, bet trešās kārtas cīņas - 5. un 12.augustā.

"Valmiera" izstājās jau pirmajā kārtā, pret Lietuvas vienību Marijampoles "Sūduva" divu maču summā piekāpjoties ar 1:2.

"Play-off" jeb ceturtās kārtas izloze notiks 2.augustā, bet pašas šīs kārtas spēles - 19. un 26.augustā.

Savukārt grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu