Par makšķerēšanu darba laikā sodīts bijušā Viļakas novada pašvaldības policists (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Pēc atrašanās darba laikā ezerā ar dienesta laivu un spiningu ar aizrādījuma izteikšanu sodīts bijušā Viļakas novada pašvaldības policists, kurš darbu turpinās Balvu novada Pašvaldības policijā.

Šonedēļ sociālajā tīklā "Facebook" publiskoti fotoattēli un video, kuros pie Viļakas ezera redzama Viļakas Pašvaldības policijas automašīna, bet ezerā laivā atrodas policijas darbinieks, kuram rokās ir spinings. Fotogrāfiju autors gan nav norādījis, kad tās ir uzņemtas.

Līdzšinējais Viļakas novada domes, tagad Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija) aģentūrai LETA atzina, ka fotogrāfijas saņēmis arī personīgi, un tas bijis 8.jūnijā. Policijas darbinieks domes vadītājam stāstījis, ka darba laikā spiningu Viļakas ezerā izmantojis cīņā ar maluzvejniekiem, lai izvilktu nelegālo zvejnieku saliktos murdus. Viņš arī apgalvojis, ka nav makšķernieks.

Ar policijas darbinieku ir veiktas pārrunas un viņš ir saņēmis sodu - aizrādījumu. Pēc Maksimova paustā, policists sodam gan nepiekrīt.

Bijušajā Viļakas novada Pašvaldības policijā bijis viens darbinieks - priekšnieks Vitālijs Vilciņš. Viņa deklarācija par 2020.gadu liecina, ka līdz ar vairākiem transportlīdzekļiem Vilciņa īpašumā ir arī airu laiva un motorlaiva.

Bijušā Viļakas novada policijas darbinieks turpinās darbu jaunizveidotā Balvu novada Pašvaldības policijā. Pēc pašvaldības pārstāves Ilutas Mežules paustā, pašvaldība darīs visu, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos.

Viņa arī informēja, ka laivu, kurā redzams policists, toreizējā Viļakas novada pašvaldība ir iegādājusies kādā projektā un atļāvusi izmantot pašvaldības policijai, jo viens no pašvaldības policijas pienākumiem ir kontrolēt, kā tiek ievēroti makšķerēšanas, vēžošanas, zvejošanas noteikumi novada administratīvās teritorijas publiskajos ūdeņos, kā arī kontrolēt ūdens satiksmes drošības noteikumu ievērošanu. Speciālo tehniku turpmāk izmantos apvienotā Balvu novada Pašvaldības policija, lai apsekotu un veiktu kontroli arī citās novada ūdenstilpēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu