"Arī mani pārsteidza kartona gultas..." Ostapenko komentē apstākļus Tokijas olimpiskajās spēlēs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien, 23. jūlijā, sarunā ar medijiem komentēja sagatavošanās procesu gaidāmajiem mačiem un apstākļus Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Ceturtdien Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Tokijas olimpisko spēļu devītajā kortā aizvadīja otro kopīgo treniņu ar Anastasiju Sevastovu. Treniņā piedalījās arī Ostapenko mamma un trenere Jeļena Jakovļeva un Sevastovas treneris, kā arī vīrs Ronalds Šmits.

"Par kortiem grūti spriest. Korti liekas lēni, bet dažbrīd bumbiņa noslīd no raketes, tāpēc abas vēl līdz galam nevaram saprast, kādi tie korti ir," par apstākļiem Tokijā stāstīja Ostapenko.

"Kad spēlē agresīvi, bumbiņas ir grūti atsist, bet dažos momentos, kad bumbiņas jau ir nedaudz nodilušas, spēle kļūst lēnāka. Priekšā vēl ir dažas dienas, iespējams, izdosies saprast ko vairāk," detalizētāku ieskatu par kortiem un tenisa inventāru sniedza Latvijas pirmā rakete.

Tokijā tenisistei jau izdevies patrenēties trīs dažādos spēļu kortos. Viens no otra ne ar ko īpaši nav izcēlies.

Ostapenko Tokijā ieradās 18.jūlijā, bet divas dienas vēlāk no Austrijas ieradās arī Sevastova. Lai sacensībām sagatavotos pēc iespējas kvalitatīvāk, Ostapenko Tokijā treniņus sākotnēji aizvadīja kopā ar Latvijas delegācijas vadītāju Kārli Lejnieku.

"Kārlis pats piedāvāja uzspēlēt. Es, protams, biju ļoti priecīga par šādu iespēju. Tas bija patīkams treniņš," pauda WTA ranga 30.rakete.

Ceturtdien Tokijas olimpisko spēļu tenisa izloze atklāja, ka Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) sportisti Jeļenu Vesņinu.

"Izloze ir "okey", bet viss ir atkarīgs no manis. Man šķiet, ka esmu labā formā un arī Tokijā ierados savlaicīgi," par savām spējām pārliecināta ir Ostapenko. "Cerams, ka viss izdosies."

Jau iepriekš visiem bija zināms, ka jūlijā un augustā Tokijā valda liela svelme. Gaisa temperatūra dienā var pārsniegt pat +35 pēc Celsija. Karstumu Ostapenko panes labi, bet lielākas grūtības sagādā gaisa mitrums. Gaiss liekas "smags", tāpēc ir grūtāk elpot.

Vimbldonas turnīrā, kas norisinājās jūnija un jūlija mijā, Ostapenko iedzīvojās vēdera preses muskuļa traumā (sastiepums), kas liedza izpildīt kvalitatīvas un spēcīgas serves. Traumu izdevies izdziedēt, tomēr aizvien jābūt piesardzīgai.

"Pēc Vimbldonas vismaz nedēļu atpūtos un aizvadīju tikai fiziskās sagatavotības treniņus. Vēlāk lēnām sāku trenēties, bet neforsēju. Ir izdevies atveseļoties, bet, servējot, esmu uzmanīga. Veicu vairākus vingrinājumus, lai stiprinātu vēdera preses muskuļus. Tāpat cenšos kārtīgi iesildīties," atklāja tenisiste.

Ostapenko šīs ir otrās olimpiskās spēles. Tāpat kā daudziem, arī tenisiste izbauda atmosfēru.

"Arī mani pārsteidza kartona gultas. Tādas iepriekš nebiju redzējusi. Kopumā atmosfēra ir ļoti "forša". Visi sportisti ir kopā, viss notiek. Latvijas komanda nav liela, bet mēs turamies kopā, kas ir ļoti patīkami," sajūtās dalījās Ostapenko.

17.jūlijā noskaidrojās, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs katras valsts delegācijā būs divi karognesēji. Viens vīrietis un viena sieviete. Sākotnēji šim atbildīgajam darbam tika izraudzīts 3x3 basketbolists Agnis Čavars, bet jūlija vidū noskaidrojās, ka karogu olimpiskajā stadionā ienesīs arī Ostapenko.

"Biju ļoti priecīga, tāpēc, ka man un arī daudziem citiem sportistiem tas vienmēr ir bijis sapnis. Man vaicāja, vai piekrītu nest karogu. Atbildēju - kas tas par jautājumu," smaidot teica Ostapenko. "Esmu gandarīta, ka man ir tāds gods."

Olimpisko spēļu tenisa turnīrs sāksies 24.jūlijā un noslēgsies 1.augustā.

Tokijas olimpisko spēļu norise paredzēta no 23.jūlija līdz 8.augustam. Latviju 14 sporta veidos pārstāvēs 33 sportisti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu