Latvija ieņem vienu no beidzamajām vietām ES pēc vakcinācijas aptveres rādītājiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: @insta_photos/Shutterstock.com

Latvija joprojām ieņem vienu no beidzamajām vietām Eiropas Savienībā (ES) pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19 devas saņēmēju īpatsvara pieaugušo populācijā, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) apkopotie dati par laika periodu līdz 18. jūlijam.

Šobrīd, pēc ECDC datiem, Latvijā vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši 44% pieaugušo, kamēr vakcinācijas procesu pabeiguši 40,7%.

Proporcionāli visvairāk pirmās vakcīnas devu izlietots Islandē, kur 90% pieaugušo populācijas jau ir saņēmuši pirmo devu, un Maltā, kur šis rādītājs ir 84%. Trešajā vietā atrodas Nīderlande, kur šis rādītājs ir 82,9%.

Ceturtajā vietā atrodas Beļģija, kas patlaban ar pirmo devu savakcinējusi jau 82,5% pieaugušo populācijas.

Tikmēr Lietuvā šis rādītājs ir 54,6%, kamēr Igaunijā - 54,4%.

Pēc otrās devas saņēmušo īpatsvara pret pieaugušo populāciju Latvija ir gandrīz vienlīdzīgā pozīcijā ar Horvātiju. Latvijā šobrīd pilns vakcinācijas kurss noslēdzies 40,7%, bet Horvātijā - 40,5%. Tikmēr pēdējā vietā atrodas Bulgārija, kur otro vakcīnu saņēmuši 16,2% pieaugušo populācijas.

Baltijas kaimiņvalstīs šis rādītājs ir augstāks - Lietuvā otro devu saņēmuši jau 49,1% pieaugušo, bet Igaunijā - 48%.

Visu ES un EEZ valstu vidū pirmās devas saņēmēju mediāna ir 68,3% pieaugušo populācijas, savukārt otrās devas mediāna - 52,7%.

ECDC analīzē izmantoti dati par vakcinētajiem virs 18 gadiem un attiecīgās valsts iedzīvotāju skaitu vecumā virs 18 gadiem. ECDC dati tiek apkopoti un ziņoti ar nelielu nobīdi, proti, ziņā izmantotie dati ir par laika periodu līdz 18.jūlijam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu