IZM sagatavojusi vakcinācijas kalendāru, kas pedagogiem palīdzēs izrēķināt vakcinēšanās termiņus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: javi_indy/Shutterstock.com

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju sagatavojusi kalendāru, kas palīdzēs izrēķināt vakcinēšanās termiņus tiem pedagogiem un izglītības iestāžu darbiniekiem, kuri vēlas iegūt imunitāti līdz 1. septembrim.

Kalendārā ietvertas visas Latvijā pieejamās bezmaksas vakcīnas pret Covid-19, minēti precīzi intervāli starp pirmo un otru vakcinēšanos, kā arī laiks, pēc kura tiek iegūta pilna imunitāte pret Covid-19 vīrusu.

Ikviens cilvēks, kurš vakcinējas pret Covid-19, rūpējas ne vien par savu veselību, bet pasargā arī līdzcilvēkus. Tā ir arī iespēja iesaistīties, lai veicinātu visas kopienas un sabiedrības veselību un dzīves kvalitāti, kā arī sekmētu drošāku klātienes mācību procesu, sākot no 1. septembra.

Lai iegūtu vakcinācijas imunitāti līdz 2021. gada 1. septembrim, pedagogi un izglītības iestāžu darbinieki var vakcinēties:

  • Līdz 2021. gada 16. augustam ar Johnson&Johnson vakcīnu Janssen izbraukumos visā Latvijā (novadu centros). Aicinām izglītības iestāžu pārstāvjus apkopot informāciju par izbraukuma vakcinācijas nepieciešamību, aizpildot šo aptauju līdz 2021. gada 27. jūlijam. 

    Pēc Johnson&Johnson vakcīnas Janssen vienīgās devas saņemšanas jau pēc divām nedēļām izstrādājas pilnīga imunitāte.

  • Līdz 2021. gada 28. jūlijam ar Pfizer - BioNtech vakcīnu Comirnaty vakcinācijas kabinetos visā Latvijā. Pieteikšanās vietnē www.manavakcina.lv, zvanot pa tālruni 8989, vai pie sava ģimenes ārsta. Vakcinēšanās intervāls starp abām devām ir 21 diena, papildus ir nepieciešamas 15 dienas pēc 2. devas, kad izstrādājas pilnīga imunitāte.

Foto: IZM/Facebook.com
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu