"Latvietis pelēkais - tas dziļi zemapziņā." Interneta lietotāju nežēlastībā nonāk Latvijas olimpiskās delegācijas tērpi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 23. jūlijā, tika atklātas Tokijas olimpiskās spēles. Latvijas delegācija ar 194. kārtas numuru iesoļoja stadionā. Plašu diskusiju sociālajos tīklos izraisījis ne tikai notikums, bet arī Latvijas delegācijas tērpi. Daļa sociālo tīklu lietotāju vaicājuši, vai Tokijā tika prognozēts lietus, savukārt daži kritizējuši folija akcentus delegācijas tērpos.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" plašu diskusiju izraisījis sporta apskatnieks Jurijs Žigajevs, kurš ierakstā vēsta: "Nezinu, kā jūs, mani ļoti pārsteidza folija akcenti Latvijas Olimpiešu tērpos!"

Atsaucoties uz šo ierakstu, vairāki tautieši izteikuši savu viedokli par tērpiem.

Jau vēstīts, pirms atklāšanas ceremonijas pie stadiona notika protesti pret olimpisko spēļu norisi. Ja sākotnēji policija izkliedēja protestētājus, tad vēlāk spēļu pretinieki atgriezās pie stadiona, un viņu skaļie saukļi bija dzirdami pat tribīnēs.

Atklāšanas ceremonijas sākumā ar klusuma brīdi un emocionālu priekšnesumu tika godināti Covid-19 pandēmijas upuri.

Lai arī neilgi pirms spēļu atklāšanas tika pasludināta jaunā kārtība, kurā karogu no katras valsts nes pa vienai sievietei un vīrietim, bija gana daudz valstu, kas šo iespēju neizmantoja.

Ceremonijas noslēgumā tika iedegta Tokijas olimpisko spēļu lāpa, uguns kurai tika aizdegta jau 2020.gada martā. Tā tika ar lidmašīnu nogādāta Japānā, bet pēc lēmuma par spēļu pārcelšanu uz 2021.gadu uguns laternā tika nogādāta Tokijā un savu ceļu uz olimpisko stadionu atsāka 2021.gada martā.

Foto: Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu