FOTO ⟩ Austrālijā tūkstošiem cilvēku protestē pret stingro karantīnas režīmu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā pilsētās Melburnā un Sidnejā sestdien karantīnas stingrā režīma pretinieku demonstrācijās pulcējās tūkstošiem cilvēku. Pēc vardarbīgām sadursmēm ar policiju vairāki cilvēki aizturēti.

Protestiem pret mēnesi ilgo karantīnas režīmu pāraugot vardarbībā, Sidnejā kareivīgāk noskaņotie protestētāji ar akmeņiem un puķu podiem apmētāja jātnieku policijas likumsargus.

Melburnā pēc sapulces pie štata parlamenta tūkstošiem protestētāju devās gājienā pa pilsētas ielām.

Demonstranti, neievērojot noteikumus par masku valkāšanu un nebūtiskiem ceļojumiem, pulcējās protesta akcijās dienu pēc varasiestāžu paziņojuma, ka ierobežojumi varētu palikt spēkā līdz oktobrim.

Protesta akcijas, ko paši rīkotāji dēvē par brīvības demonstrācijām, tika izsludinātas sociālajos medijos.

"Mosties, Austrālija!" un "Nosusināsim purvu!", bija lasāms protestētāju plakātos, atbalsojot ārzemēs rīkoto akciju saukļus.

Līdzīgas protesta akcijas plānotas citās Austrālijas pilsētās.

Jaundienvidvelsas štata galvaspilsēta Sidnejā, pilsētā ar pieciem miljoniem iedzīvotāju, sestdien konstatēti 163 jauni Covid-19 gadījumi, bet pašreizējā uzliesmojumā Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis teju 2000.

Austrālijā, kas samērā viegli tika cauri pandēmijas pirmajam posmam, šobrīd no valsts 25 miljoniem iedzīvotāju aptuveni pusei vairākās pilsētās jāievēro stingrais karantīnas režīms.

Sabiedrībā vairojas dusmas par ierobežojumiem, kas, tiesa, bieži netiek ievēroti, kā arī par konservatīvo valdības nespēju nodrošināt pietiekamas vakcīnu piegādes.

Pilnībā vakcinēti vien 11% iedzīvotāju.

Stīvens Džonss, kas Sidneju pārstāv valsts parlamentā, protestētājus nosodīja, viņus dēvējot par "savtīgiem, pārgalvīgiem idiotiem".

"Neviens nevēlas būt lokdaunā. Šis tieši ir veids, kā jūs to paildzināt."

Policija norādīja, ka atbalsta "vārda brīvību un miermīlīgu pulcēšanos, tomēr ar šodienas protestiem tiek pārkāpti pašreizējie Covid-19 sabiedriskās veselības rīkojumi".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu