Uzņēmējs: Alkohola tirdzniecības ierobežojumi vairo risku nelegālā alkohola tirdzniecības uzplaukumam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alus pudeles.
Alus pudeles. Foto: Evija Trifanova/LETA

Alkohola tirdzniecības ierobežojumi vairo risku nelegālā alkohola tirdzniecības uzplaukumam, komentējot Veselības ministrijas (VM) rosinājumu saīsināt alkohola tirdzniecības laiku līdz plkst. 20, pauž alkohola vairumtirgotāja SIA "Amber Distribution Latvia" vadītājs Pāvels Fiļipovs.

Viņš skaidroja, ka kompānijas pozīcija jautājumā par alkohola tirdzniecības laika saīsināšanu ir līdzīga Latvijas Alkohola nozares asociācijas nostājai, proti, līdz šim veikalu darba laika saīsināšana nav pierādījusi efektivitāti, tādēļ nav uzskatāma par risinājumu.

"Drīzāk pat gluži pretēji - kā risks nelegālā alkohola jeb pagrīdes tirdzniecības uzplaukumam," uzsvēra Fiļipovs.

Vienlaikus kompānijas vadītājs sacīja, ka, saīsinot laiku, kurā oficiāli iespējams iegādāties dzērienus, "Amber Distribution Latvia" paredz, ka iedzīvotāji pielāgosies un katrs radīs sev piemērotu risinājumu. Cita starpā kāds veidos dzērienu uzkrājumus mājās, kāds dos priekšroku dzērienus baudīt bāros un restorānos, savukārt daļa sabiedrības meklēs risinājumu neoficiālajās tirdzniecības vietās, ko neregulē ne Valsts ieņēmumu dienests, ne Saeimas Budžeta un finanšu komisija, ne arī atbilstošās veselības instances.

"Kā Latvijas Alkohola nozares asociācijas biedrs esam vērsuši ekspertu uzmanību, ka šāda situācija, iegādājoties un patērējot nedrošus dzērienus, var kļūt ļoti bīstama vairāku indivīdu veselībai un dzīvībai," norādīja Fiļipovs.

Vaicāts par finansiālajām sekām, ko varētu ieviest VM rosinājums, kompānijas vadītājs pauda, ka priekšlikumam stājoties spēkā, dzērienu izplatīšanas uzņēmuma "Amber Distribution Latvia" darbība netiks būtiski ietekmēta. Viņš paredzēja, ka mazāk iedzīvotāju iegādāsies dzērienus veikalos, tā vietā izvēloties tos baudīt pie kompānijas HoReCa nozares sadarbības partneriem bāros, kafejnīcās un restorānos.

Jau ziņots, ka VM rosina aizliegt tirgot alkoholu pēc plkst.20, lai mazinātu alkohola patēriņu.

Pašlaik alkoholiskos dzērienus ir atļauts tirgot no plkst.8 līdz 22. Ārpus šīm stundām alkoholu pārdot var tikai vietās, kur dzērieni jāizdzer uz vietas, piemēram, bāros un kafejnīcās. VM vēlas alkohola tirdzniecības laiku ierobežot stingrāk, nosakot, ka to var iegādāties tikai no plkst.10 līdz 20.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Amber Distribution Latvia" 2020.gadā strādāja ar 131,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus par 6,6% pieauga arī kompānijas peļņa, kas pērn sasniedza 4,678 miljonus eiro.

Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 939 046 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Luksenburgā reģistrētais "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.", savukārt patiesais labuma guvējs ir Šveicē dzīvojošais Izraēlas pilsonis, miljardieris Jurijs Šeflers.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu