Japānas vingrošanas leģenda Učimura krīt un izstājas no olimpiskajām spēlēm

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Japānas vingrošanas zvaigzne Kohei Učimura sestdien izstājās no Tokijas olimpiskajām spēlēm pēc kritiena un neiekļūšanas finālsacensībās vingrojumā uz stieņa.

Pēc sacensībām viņš atteicās no starta arī līdztekās, atsakoties arī no sapņa izcīnīt ceturto olimpisko zelta medaļu.

Pēc kritiena japānis sakrāja tikai 13,866 punktus, neiekļūstot finālsacensībās.

Japāņu vingrotājs ir 2012. un 2016.gada olimpiskais čempions daudzcīņā, bet 2008.gadā Pekinā viņš šajā disciplīnā izcīnīja sudrabu.

"Pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs esmu spējis demonstrēt treniņos sasniegto, taču ne šoreiz," sacīja saskumušais Učimura.

"Es domāju, ka esmu sasniedzis savu maksimumu. Pat iekļūšana Japānas komandā šoreiz bija pietiekami grūta," viņš piebilda.

Iespējams, viņš mēģinās tikt pie kādas medaļas pasaules čempionāti oktobrī, kas arī notiks Japānā, nepaziņojot par sportista karjeras beigām tagad.

"Ļaujiet man padomāt par to, kad es šovakar atgriezīšos savā istabiņā," viņš teica žurnālistiem.

Pēc pastāvīgajām problēmām ar plecu 32 gadus vecais vingrotājs izvēlējās nestartēt daudzcīņā.

Učimura tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem vingrotājiem. "Karaļa Kohei" rīcībā ir arī desmit pasaules čempiona tituli.

Riodežaneiro spēlēs 2016.gadā Učimura kļuva par pirmo vingrotāju vīriešu konkurencē 44 gadu laikā, kurš saglabājis savu daudzcīņas čempiona titulu olimpiskajās spēlēs.

Viņš arī kopā ar Japānas izlasi Brazīlijā uzvarēja komandu sacensībās.

Učimura ir vienīgais vingrotājs pasaulē, kurš divus olimpiskos ciklos pēc kārtas (2009.-2016.) ir uzvarējis daudzcīņā visās lielajās sacensībās - olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu