FOTO ⟩ Sevastova nenosargā pārsvaru un piedzīvo zaudējumu olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien, 25. jūlijā, piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 4-6, 2-6 cieta zaudējumu pret francūzieti Fionu Ferro.

Olimpisko spēļu debitante Sevastova WTA rangā ieņem 53.vietu, bet Ferro ir 11 pozīcijas zemāk.

Finālspēli Sevastova sāka ar sešām neizmantotām breikbumbām, bet jau pie nākamās pretinieces serves ieguva viena punkta pārsvaru. Ja piektajā geimā Ferro neļāva liepājniecei divreiz lauzt viņas servi, tad septītajā Latvijas tenisistei tas bija pa spēkam - 5-2. Sevastova servēja par uzvaru setā un panāca 6-2.

Arī otro setu Latvijas sportiste iesāka pārliecinoši, divreiz atņemot pretineicei servi - 3-0. Šajā brīdī francūziete panāca lūzumu spēlē, atņemot Sevastovai nākamās divas serves un panākot izlīdzinājumu. Desmitajā geimā Sevastova atspēlēja trīs setbumbas, tomēr piekāpās pretiniecei - 4-6.

Izšķirīgā trešā seta pirmajā geimā Sevastova neizmantoja vienu breikbumbu, turklāt nākamajā geimā zaudēja savu servi. Ar breiku izdevās vienu punktu atgūt, tomēr Ferro vēlreiz atgriezās priekšā - 3-1. Sestajā geimā Sevastova atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja servi. Pretiniece panāca 5-2, bet Sevastova savā nākamajā servē pie rezultāta 40:15 neuzvarēja geimu, Ferro panākot vienādi.

Turpinājumā francūziete neizmantoja divas mačbumbas, tiesa, arī Sevastova neguva pēdējo punktu, lai uzvarētu geimā. Ferro panāca vēl vienu mačbumbu, kas viņai atnesa uzvaru spēlē - 6-2.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

24 gadus vecā Ferro līdzšinējā karjerā nav izcēlusies ar skaļiem panākumiem. Viņas kontā ir divi WTA tituli, kas izcīnīti 2019. un 2020.gadā.

Šosezon viņa uzvarējusi desmit no 22 spēlēm, kamēr Sevastovai ir 21 uzvara no 36 mačiem.

Tūlīt Aļona Ostapenko šajā pašā kortā uzsāks maču ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) sportisti Jeļenu Vesņinu.

Abas Latvijas tenisistes ir starp neizsētajām sportistēm un pirmajā kārtā pretī dabūjušas rangā zemākas pretinieces.

Vienspēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, titula izcīnīšanai nepieciešamas septiņas uzvaras.

Dubultspēļu turnīrā Ostapenko un Sevastovai būs spēkošanās ar austrālietēm Samantu Stosuru un Elenu Peresu. Arī šī spēle notiks svētdien.

Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro par čempioni kļuva neizsētā Puertoriko tenisiste Monika Pudža, kura patlaban neturpina profesionāles gaitas. Ostapenko savā debijā trīs setos atzina Stosuras pārākumu.

Piekto reizi olimpisko spēļu vēsturē sacensības notiek uz cietā seguma kortiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu