VIDEO ⟩ Olimpiskais čempions triatlonā uzreiz pēc finiša šķērsošanas saļimst bezspēkā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Blūmenfelts
Kristians Blūmenfelts Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien, 26. jūlijā, par olimpisko čempionu triatlonā kļuva norvēģis Kristians Blūmenfelts, kurš uzreiz pēc finiša šķērsošanas bezspēkā saļima uz zemes un no trases tika aizvests ratiņkrēslā.

Olimpiskajās spēlēs sportisti vispirms sacentās 1,5 kilometru peldēšanā, pēc tam sekoja 40 kilometru brauciens ar velosipēdu un noslēgumā bija desmit kilometru skrējiens.

Sacensību sākums bija haotisks, jo filmēšanas laiva bloķēja daļu no peldceļa un traucēja sacensību dalībniekiem. Peldēšanu kā pirmais pabeidza francūzis Vensāns Luī, kuram uz papēžiem sekoja pārējie konkurenti.

Riteņbraukšanā vadības grožus ieguva šveicietis Andrea Salvisbergs, kurš skriešanas disciplīnu uzsāka ar aptuveni 20 sekunžu handikapu pār tuvākajiem sekotājiem. Skriešanas pēdējā aplī bija izkristalizējusies līderu trijotne ar britu Aleksu Jī, Blūmenfeltu un jaunzēlandieti Heidenu Vaildu.

Pēdējā kilometrā pretiniekiem cerības neatstāja Blūmenfelts, kura kopējais finiša laiks bija viena stunda 45 minūtes un četras sekundes. Jī zaudēja 11 sekundes, bet Vailds - 20 sekundes.

Noslēdzošā kilometra spurtā norvēģu sportists acīmredzami atdeva visus spēkus, jo uzreiz pēc finiša šķērsošanas saļima bezspēkā un pat izvēmās. Blūmenfeltu pēcāk no trases aizveda prom ratiņkrēslā.

27 gadus vecais Blūmenfelts Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieņēma 13.vietu, bet četrus gadu jaunākie abi pārējie medaļnieki pirmdien piedzīvoja savu debiju Olimpiādē.

Triatlonā tiks dalītas arī medaļas sacensībās sievietēm un jauktajā stafetē.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu