Krievijas tiesa nosaka piespiedu ārstēšanu šamanim, kas gribēja "izdzīt Putinu" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Krievija tiesa piespriedusi piespiedu ārstēšanu sevi par šamani pasludinājušajam Jakutijas iedzīvotājam Aleksandram Gabiševam, kas 2019.gadā bija devies kājām uz Maskavu, lai no Kremļa "izdzītu Putinu", pirmdien pavēstīja Gabiševa aizstāvis Aleksandrs Prjaņišņikovs.

Jakutskas pilsētas tiesa Gabiševam piesprieda piespiedu ārstēšanu "specializētā tipa medicīnas organizācijā ar intensīvu novērošanu", medijam "MBH media" sacīja jurists.

Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, Gabiševs atradīsies ieslodzījumā.

Šamaņa prāva sākās 30.aprīlī.

Pret Gabiševu ierosināta krimināllieta par spēka pielietošanu pret Krievijas nacionālās gvardes darbinieku.

27.jūlijā beidzas termiņš Gabiševa turēšanai psihiatriskajā stacionārā, un tieši tāpēc tiesa lietu izskatījusi tādā steigā, uzskata Prjaņišņikovs.

Kā Krievijas medijiem savulaik skaidroja šamanis, Krievijas prezidents Vladimirs Putins patiesībā ir dēmons, kuru daba nemīl, bet tikt ar viņu galā var vienīgi šamanis-karavīrs.

Gabiševs 2019.gada martā paziņoja, ka dodas uz Kremli, lai "izdzītu Putinu". Viņš tika aizturēts septembrī pēc noietiem 3000 kilometriem.

Federālais Drošības dienests ierosināja lietu par publiskiem aicinājumiem uz ekstrēmismu, bet apsūdzības izvirzītas netika.

Viņš tika ievietots psihoneiroloģiskajā dispanserā un 3.oktobrī atzīts par nepieskaitāmu, bet vēlāk viņš no ārstniecības iestādes tika izlaists.

2019.gada decembrī Gabiševs atkal devās uz Maskavu, bet viņu atkal aizturēja un apsūdzēja par nepakļaušanos policijai.

2020.gadā viņš Jakutskas psihiatriskajā dispanserā izgāja piespiedu ārstēšanas kursu, bet cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Memoriāls" atzina viņu par politieslodzīto.

2021.gada janvārī viņš atkal paziņoja par gatavošanos doties kājām uz Maskavu, bet pēc tam Gabiševs atkal tika aizturēts un ievietots psihiatriskajā dispanserā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu