Maļuka uzvar 200 metru brīvā stila priekšpeldējumā, bet neiekļūst pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Publicitātes foto

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka pirmdien, 26. jūlijā, 200 metru brīvā stila priekšpeldējumā izcīnīja uzvaru, ar ko gan nepietika, lai kvalificētos pusfināla peldējumam.

Latvijas vienīgā peldētāja sieviešu sacensībās Tokijā Maļuka 200 metros brīvajā stilā pirmajā priekšpeldējumā uzvarēja ar rezultātu divas minūtes un 3,75 sekundes. Tas ir par 2,6 sekundēm lēnāk nekā pašai piederošais Latvijas rekords.

Pirmajā peldējumā baseinā devās sportistes ar visvājākajiem rezultātiem olimpisko dalībnieču vidū, un Maļuka bija vadībā no pirmā līdz pēdējam distances metram.

Pēc 50 metriem viņa tuvāko sāncensi apsteidza par 1,11 sekundēm, pēc 100 metriem - par 3,12 sekundēm, pēc 150 metriem - par 3,41 sekundi, taču finišam pietrūka spēka.

Beigās Kostarikas sportiste Beatrise Padrona Latvijas sportistei zaudēja vien 0,81 sekundi.

29 dalībnieču konkurencē Latvijas peldētāja ieņēma 24.vietu un pusfinālā neiekļuva.

Lai iekļūtu 16 labāko skaitā un izcīnītu vietu pusfinālā, bija jāpeld par 5,42 sekundēm ātrāk.

Ātrāko laiku sasniedza amerikāniete Ketlīna Ledeki, kura finišēja pēc minūtes un 55,28 sekundēm.

18 gadus vecā rīdziniece Tokijā startēs arī trešdien, kad Latvijas rekordiste baseinā dosies divas reizes īsākā distancē - 100 metros brīvajā stilā.

Tikmēr vienīgajam Latvijas peldētājam vīriešu sacensībās Tokijā Daniilam Bobrovam debijā olimpiskajās spēlēs būs viens starts. Otrdien viņš sacentīsies 200 metros brasā.

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) preses dienests ziņo, ka pirms došanās uz Tokiju abi sportisti aizvadīja treniņnometni Turcijā un, kā atzina masu mediju pārstāvjiem, "šobrīd ir ļoti labā fiziskajā formā un atliek vien atbilstoši noskaņoties un distancē parādīt labāko, uz ko ir spējīgi".

Olimpiskās spēles Tokijā notiek no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu