Aprēķināts, cik "Red Bull" izmaksājusi F-1 čempionāta līdera Verstapena šaušalīgā avārija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Formula 1 video

18. jūlijā Pirmās formulas Silverstonas "Grand Prix" biedējošu avāriju piedzīvoja čempionāta līderis Makss Verstapens. Tagad kļuvis zināms, kādas ir aptuvenās izmaksas, lai salabotu nīderlandieša vadīto bolīdu.

Viedokļi par negadījumu dalās. Vieni uzskata, ka Verstapens bija pārāk apņēmīgs noturēties priekšā, kamēr Hamiltona atbalstītāji piekrīt viedoklim, ka tas ir sportisks negadījums un britam nemaz nebija jāatlaiž gāze, kaut arī viņš to varēja darīt, lai izvairītos no sadursmes, kas noveda līdz smagajam negadījumam.

Spēks, ar kādu formula triecās pret sienu, bija 51G, tomēr Nīderlandes sportists laimīgā kārtā nekādas traumas neguva un pēc īsas vizītes slimnīcā varēja doties mājās. Verstapena formulai gan klājās plānāk, un tagad ir veikts aptuvenais remonta izdevumu aprēķins.

Foto: Ekrānuzņēmums no Formula 1 video

Zinot, ka parasta auto viesošanās servisā izmaksā dažus desmitus un varbūt simtus eiro, Red Bull bolīda salabošana līdz startam nākamajā posmā izmaksās prātam neaptveramu naudas summu.

Proti, "Red Bull" vienības vadītājs Kristiāns Horners lēš, ka F-1 čempionāta līderis trasē varēs atgriezties tad, kad viņa mašīnai būs veikts 1,8 miljonus dolāru jeb nedaudz vairāk nekā 1,5 miljonus eiro vērts remonts.

Spītējot astronomiskajai summai, nav šaubu, ka Verstapena formula tiks salabota un būs gatava braukšanai. Zināmas problēmas varētu radīt fakts, ka ar neplānoto remontu samazinās Red Bull komandas budžeta daļa, kas paredzēta jaunām izstrādēm un uzlabojumiem.

No 2021.gada F1 komandas nevar gadā tērēt vairāk par 145 miljoniem ASV dolāru jeb 123 miljoniem eiro, un tas nozīmē, ka šī viena avārija Red Bull komandai izmaksāja vairāk nekā 1 procentu no gada budžeta.

Vēl problēmas varēja rasties gadījumā, ja Verstapena bolīdam būtu jāmaina tā dzinējs. Tas nozīmētu, ka sezonas noslēgumā nīderlandiešu pilots par potenciālu dzinēja maiņu kādā posmā varētu iedzīvoties arī piecu starta pozīciju sodā. Tomēr "Honda" pārstāvji atklājuši, ka šajā avārijā cietušais Verstapena dzinējs, iespējams, esot glābjams.

Par Verstapenu pēc avārijas zināms tas, ka Horners ar nīderlandieti bija sazinājies un Verstapens sacījis, ka jūtas tā, it kā būtu aizvadījis dažus cīņas raundus ar profesionālo britu bokseri Taisonu Fjūriju.

Lai gan 51G slodze cilvēka ķermenim ir neticams izaicinājums, Verstapens jūtas pietiekami labi un ir nobriedis notikušo atstāt aiz muguras, lai koncentrētos sezonas tālākajiem posmiem, no kuriem nākamais notiks jau šajā nedēļas nogalē. Tā būs Ungārijas Lielās balvas izcīņa.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu