Pētījumā atklāj, ka jaukta "AstraZeneca" un "Pfizer" vakcinācija vairākas reizes palielina antivielu līmeni (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laboratorija.
Laboratorija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dienvidkorejas pētījums liecina, ka jaukta vakcinācija - pirmā deva no "AstraZeneca", bet otrā "Pfizer/BioNTech" deva, palielina antivielu līmeni vismaz sešas reizes, salīdzinot ar divām "AstraZeneca" devām, ziņo "Reuters".

Pētījumā piedalījās 499 medicīnas darbinieki, no kuriem 100 saņēma divas dažādas devas, 200 saņēma "Pfizer" vakcīnas, bet pārējie tika pie "AstraZeneca" potēm.

Visos pētījuma dalībniekos tika konstatēta antivielu klātbūtne, kas rada imunitāti pret koronavīrusu. Tikmēr tajos cilvēkos, kuros tika ievadītas divas dažādas potes, uzrādīja vienādu daudzumu antivielu kā cilvēkiem, kuri tika pie abām "Pfizer" potēm.

Līdzīgus pētījuma rezultātus jūnijā uzrādīja arī Lielbritānijā veiktajā pētījumā - vispirms ievadīta "AstraZeneca" vakcīna un pēc tam "Pfizer" pote uzrādīja labākus rezultātus, nekā vispirms ievadīta "Pfizer" deva un pēc tam "AstraZeneca" vakcīna.

Pētījumā iegūtie dati sniedz atbalstu vairāku valstu lēmumam piedāvāt "AstraZeneca" alternatīvu kā otro vakcīnas devu. Iepriekš "AstraZeneca" vakcīna tika saistīta ar retiem asins trombiem, kas izveidojušies pēc potēšanās.

Korejas Slimību profilakses un kontroles aģentūra pētījumā arī centās noskaidrot, vai divu jauktu devu vakcinācija rada lielāku imunitāti pret jaunajiem koronavīrusa variantiem.

Nevienā no pētījuma grupām netika novērota neitralizējošā aktivitāte pret Lielbritānijas jeb Alfa variantu, taču tā tika novērota pret Delta jeb Indijas, Gamma jeb Brazīlijas un Beta jeb Dienvidāfrikas variantiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu