VIDEO ⟩ Daugavā makšķernieks izglābj slīkstošu sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glābšanas riņķis. Ilustratīvs attēls
Glābšanas riņķis. Ilustratīvs attēls Foto: knyazev vasily/Shutterstock

Kādai jaunai sievietei paveicās, ka viņas centienus cīnīties par savu dzīvību Daugavā, pamanīja makšķernieks, vēsta raidījums "Degpunktā".

Brīvdienās glābēji no ūdenstilpēm izvilka trīs bojāgājušus cilvēkus. 24.jūlija vakarā likumsargi izsludināja meklēšanā 54 gadus vecu vīrieti, kurš pēdējo reizi redzēts Daugmalē, Nāvessalas pludmalē. Nākamajā dienā cilvēks diemžēl atrasts noslīcis upē. Vēl mirstīgās atliekas uzietas Rīgā ezerā un Balvu pagastā dīķī.

Darba dienas pēcpusdienā 112 zvanu centrā saņemti vairāki zvani par notikumu, netālu no Dienvidu tilta. Daugavas ūdeņos slīcis kāds cilvēks.

Saņemot šo informāciju, nekavējoties tika pieņemts lēmums braukt uz notikuma vietu. Ar motorlaivu uz notikuma vietu izbrauca divi Lucavsalas glābšanas stacijas darbinieki.

Aizbraucot uz notikuma vietu, krastā atradās jau Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri norādīja uz kādu laivu.

Nepārprotami, piebraucot pie šīs laivas, tika konstatēts, ka laivā atrodas tās vadītājs un attiecīgi arī meitene slapjās drēbēs.

Atklājies, ka makšķernieks izglābis slīkstošo, vēl pirms ieradušies operatīvie dienesti. Līdz ar to, vīri aicinājuši cietušo steigšus nogādāt krastā, kur to jau sagaidījuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Savukārt, policisti varējuši uzklausīt visu makšķernieka stāstu, par 26. jūlijā piedzīvoto.

"Skatos, man trīs cilvēki ar pirkstu rāda lejā. Nevarēju saprast, ko viņi no manis grib? Tad ieraudzīju kaut ko melnu, melnu, kaut kas melns. Guļ. Nevis peld, bet kūļājas, tikai galva. Es viņai pametu glābšanas riņķi. Viņa nevar noturēties, saka, ka nav spēka noturēties. Domāju, novilkšu vesti, padošu. Bet viņa tā karājās, saka, ka nav spēka un man radās sajūta, ka viņa tūlīt palaidīs vaļā. Es taču viņu vairs neizvilkšu. Tad teicu, lai netērē vairs spēkus un pēc kāda mirkļa uztaisīju tādu rāvienu un dabūju viņu pār bortu," stāstīja makšķernieks, kurš izglāba slīkstošo sievieti.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu