VIDEO ⟩ Mīlgrāvī iedzīvotāji jau mēnesi "cīnās" ar masīvu iegruvumu asfaltā, kas apdraud gājēju un automašīnu drošību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Mīlgrāvī, vienā no daudzdzīvokļu namiem Viestura prospektā, iedzīvotājiem jau gandrīz mēnesi jāsadzīvo ar problēmu ēkas pagalmā. Uz koplietošanas ceļa ielūza asfalts, izveidojās bedre, kas apdraud gan gājēju, gan arī autovadītāju drošību. Vietējiem nav skaidrs, kāpēc atbildīgās iestādes labot ceļu nesteidzas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Stāsts par daudzdzīvokļu mājas pagalmā izveidojušos bedri, par kuru medijos pirmo reizi izskanēja jau jūnija sākumā.

Toreiz vietējie iedzīvotāji sacēla pamatotu traci, jo bedre, aptuveni divu metru diametrā, apdraudēja gājēju drošību.

Vienā dienā tajā iebraukusi kāda autovadītāja un nācās saukt ceļu policiju. Toreiz auto izdevās izvilkt laukā bez glābēju iesaistes.

Jūnija sākumā nama apsaimniekotājs nevarēja sniegt atbildi par konkrētiem termiņiem, kad situācija tiks novērsta. Pagāja dažas nedēļas, bedrē iebērtas šķembas, taču tas problēmu neatrisināja, tieši otrādi – vienā dienā uzlija pamatīgs lietus un izskaloja segumu, un rezultātā iegruvums palielinājās gandrīz pat divas reizes.

Viestura prospekta iedzīvotājam Rihardam vienīgais, kas palīdz tikt galā ar problēmu, ir laba humora izjūta. Vīrietis saka, ka pagrabā nekādas mantas glābāt vairs nav iespējami, arī būs jāsadzīvo ar nepatīkamu smaku, kas radīsies no mitruma. Viņaprāt, problēma nav tik globāla un to apsaimniekotājs varēja to novērst dažu dienu laikā.

Ar jautājumu par situāciju daudzdzīvokļu nama pagalmā uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" vērsās arī raidījums "Degpunktā". 

Darbinieki apstiprināja, ka bojājums ceļa segumā uz koplietošanas ceļa bija konstatēts un bija piemērots pagaidu risinājums, proti, bedre bija aizbērta. Pārvaldnieks arī norādīja, ka vieta ir norobežota ar lentēm un aicināja iedzīvotājus būt uzmanīgākiem, ņemt vērā norobežojošas zīmes un ikdienas gaitās izvēlēties citu maršrutu.

"Problēmas pilnīgai risināšanai ir nepieciešama būvmateriālu piegāde, kas šobrīd kavējas. Diemžēl situācija ar būvmateriālu piegādēm ir kritiska, kavējas vairāki pasūtījumi. Tas saistīts gan ar Covid-19 radīto krīzi loģistikā kopumā, gan apjomīgajā pieprasījumā pēc būvmateriāliem dēļ. Šobrīd darbi konkrētajā adresē tiek veikti avārijas kārtībā un ir prioritāri," skaidroja "Rīgas namu pārvaldnieks".

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu