Lietuvietis Valančūns aizmainīts uz Ņuorleānas "Pelicans"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jons Valančūns
Jons Valančūns Foto: AP/Scanpix

ASV medijs ESPN vēsta, ka Memfisas "Grizzlies" uz Ņuorleānas "Pelicans" aizmainījuši lietuviešu centra spēlētāju Jonu Valančūnu.

"Pelicans" kopā ar Valančūnu iegūs šī gada drafta 17. izvēli, bet pretējā virzienā dosies Stīvens Edamss, Ēriks Bledso un divas nākotnes draftu pirmās kārtas izvēles, tajā skaitā desmitais numurs ceturtdien gaidāmajā draftā. Tāpat, lai būtu lielākas finansiālās iespējas gaidāmajā brīvo aģentu tirgū, "Pelicans" iekļaus darījumā 2022. gada drafta pirmās kārtas izvēli. Abas komandas ceturtdien draftā arī apmainīsies ar otrās kārtas izvēlēm.

29 gadus vecais Valančūns aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 17,1 punktu un izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas. Lietuvietis metienus realizēja ar 59,2% precizitāti, tajā skaitā grozā raidot 36,8% tālmetienu.

Valančūns bija trešais labākais cīņā zem groziem un otrais izcīnītajās uzbrukuma bumbās (4,1), divas vietas augstāk, nekā Edamss. Tāpat viņš ieņēma dalītu trešo vietu "double-double" (49), šajā statistikas rādītājā atpaliekot tikai no Nikola Jokiča un Rasela Vestbruka.

Memfisas komandā Valančūns aizvadīja iepriekšējās divarpus sezonas, bet pirms tam viņš sešarpus spēlēja Toronto "Raptors", kas basketbolistu izraudzījās 2011.gada draftā ar piekto numuru. Pirms tam viņš bija Viļņas "Rytas" paspārnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu