Video ⟩ Eksperti atspēko populārākos mītus par vakcināciju pret Covid-19 (28)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 27. jūlijā, Nacionālais veselības dienests Vakcinācijas projekta nodaļa sadarbībā ar Veselības ministrija aicina ikvienu interesentu uz tiešsaistes sarunu ar nozares ekspertiem par potēšanos pret Covid-19.

Sadarbībā ar nozares ekspertiem projekta nodaļas pārstāvji sagatavojuši arī atbildes par populārākajiem mītiem par vakcināciju pret Covid-19, kā arī vizuālos materiālus.

Žurnālista Arņa Krauzes vadībā uz sabiedrības biežāk uzdotajiem jautājumiem atbildēs:

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja prof. Dace Zavadska;

Ģimenes ārsts, Lauku ārstu asociācijas valdes loceklis Ainis Dzalbs;

Rīgas Stradiņa universitātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras vadītāja prof. Juta Kroiča;

Anesteziologs, reanimatologs, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis;

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas Latvijas kardioloģijas centra kardiologs prof. Kārlis Trušinskis.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā, atšķirībā no pāris iepriekšējām nedēļām, vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā ir nedaudz palielinājies, lai arī kopumā tas aizvien bijis diezgan zems, liecina NVD apkopotie dati.

Nedēļā pēc Jāņiem Latvijā tika piedzīvots vakcinācijas tempa uzrāviens, bet divas sekojošās nedēļas bija vērojams kritums attiecīgi par 28% un 39%. Savukārt aizvadītajā nedēļā šis kritums ir apstājies un pārtapis nelielā pieaugumā, proti, pagājušajā nedēļā pret Covid-19 kopumā vakcinēti 35 397 cilvēki, kas ir par 5% vairāk nekā nedēļu iepriekš, kad tika vakcinēti 34 000 cilvēku.

Pagājušajā nedēļā Latvijā pret Covid-19 ik dienu vakcinēti vidēji 5057 cilvēki, nedēļu iepriekš - 4858, bet vēl nedēļu iepriekš - 8059. Tas gan ir vairākas reizes mazāk nekā maija pēdējā pilnajā nedēļā, kad vakcinācijas temps valstī sasniedza augstāko līmeni un vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 600 cilvēku.

Līdz šim visaugstākie vakcinēšanās rādītāji bijuši nedēļā no 24. maija, kad vidēji dienā tika vakcinēti ap 16 600 cilvēki. No 10.maija četras nedēļas pēc kārtas Latvijā katru nedēļu tika vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet kopš vasaras sākuma šie rādītāji krītas.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen". Pagājušā gada 28. decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

Video: tiešsaistes sarunu "Uzdod savu jautājumu ekspertiem"

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu