Tiesai nodota lieta par apjomīgu cigarešu kontrabandu, iesaistīts izbijis policists, muitnieks un robežsargs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils tiesai nodota krimināllieta, kurā izbijušais Valsts policijas darbinieks, toreizējā muitas amatpersona, robežsargs un viena privātpersona apsūdzēti par liela apmēra cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas.

Lietā apsūdzības celtas par kontrabandu lielā apmērā, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, par kukuļa pieprasīšanu, par kukuļa piedāvājuma un kukuļa pieņemšanu un par kukuļa došanu. Tāpat apsūdzības celtas par neizpaužamu ziņu izpaušanu un par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītas ierīces aprites aizlieguma pārkāpšanu, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību minētās personas ieveda Latvijā no Baltkrievijas cigaretes lielā apmērā, noslēpjot tās no muitas kontroles dzelzceļa vagonos.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka sekmīgai cigarešu kontrabandas izdarīšanai Valsts policijas darbinieks uzkūdīja muitas amatpersonu un Valsts robežsardzes amatpersonu ļaunprātīgi izmantot savu dienesta stāvokli un pretēji dienesta interesēm imitēt pārbaužu veikšanu, neziņot par dzelzceļa vagonos paslēptām cigaretēm un iesaistīties cigarešu kontrabandas veikšanā, par to apsolot kukuli.

Abas minētās amatpersonas pēc kontrabandas cigarešu ievešanas Latvijas teritorijā apsolīto kukuli iepriekš norunātajā apmērā pieņēma. Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka robežsargs policistam izpauda ierobežotas pieejamības informāciju, kas tai kļuva zināma, pildot dienesta pienākumus, par to pieprasot kukuli. Turklāt muitas amatpersona pārkāpa arī stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumus.

No pirmās izmeklēšanas dienas, īstenojot veiksmīgu sadarbības modeli ar Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldi, apjomīgu izmeklēšanu izdevies pabeigt trīs mēnešu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu