Īrijā pusaudži, iespējams, cenšas apzināti inficēties ar Covid-19 (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mark Claus/Unsplash

Īrijā kopš piektdienas, 23. jūlija, ir apstiprināti kopumā 3816 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina portālā "RTE" publicētā informācija. 

Daži nobažījušies vecāki ārstus informējuši, ka, iespējams, jaunieši apzināti mēģina inficēties ar Covid-19, vēsta portāls "Baltic-Ireland". Sabiedrības veselības medicīnas speciālists ārsts Duglas Hamiltons situāciju nodēvējis par "ārkārtīgi riskantu un ļoti bīstamu".

Viņš piebilda, ka vecāki ir mudinājuši jauiešus to nedarīt, bet diemžēl viņiem tas nav izdevies. Covid-19 delta variantam ir augstāki saslimstības un mirstības rādītāji pat jauniešu vidū, un arī jauniešiem ir jāapzinās "ilgā Covid" riski.

Ārsts Hamiltons informējis, ka jaunieši, kas tīšām inficējas ar Covid-19, riskē izplatīt to vecāka gadagājuma un citu neaizsargātu cilvēku vidū, kuri, iespējams, nav ieguvuši tik labu imunitāti no vakcinācijas kā jaunāki un pilnīgi veseli cilvēki.

Kā jau ziņots, no otrdienas Īrijā visi restorāni, kafejnīcas, bāri un krogi ir atvēruši savas telpas apmeklētājiem. Taču iekštelpās drīkst apkalpot tikai tos klientus, kuri ir ieguvuši digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta vai atveseļojusies no Covid-19 ne ilgāk kā pirms 6 mēnešiem. Tāpat jauniešiem ir jāuzrāda dokuments, kas apliecina, ka viņu vecums nav sasniedzis 18 gadus. 

Tiek ziņots, ka apmēram 25% ēdināšanas uzņēmumu valstī otrdien savas telpas Īrijā nav atvēruši un galvenais iemesls tam ir darbinieku trūkums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu