FOTO ⟩ Vācijā pēc eksplozijas rūpnīcā gājuši bojā divi strādnieki, pieci pazuduši un 31 guvis ievainojumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sprādziens rūpnīcā.
Sprādziens rūpnīcā. Foto: EPA/Scanpix

Otrdien pēc sprādziena ķīmiskajā rūpnīcā Vācijas rietumu pilsētā Leverkūzenē gājuši bojā divi strādnieki, četri pazuduši un 31 guvis ievainojumus, paziņojusi operatorkompānija "Currenta".

Pieci strādnieki guvuši nopietnus ievainojumus.

Sprādziens noticis izgāztuvē un atkritumu dedzināšanas zonā Leverkūzenes Bērigas rajonā, kas atrodas atstatus no galvenā industriālā parka, kur strādā virkne ķīmisko kompāniju, tādas kā "Bayer", "Lanxess" un "Evonik Industries".

Tur uzsprāgusi cisterna ar šķīdinātājiem. Kopumā bojātas trīs cisternas. Pēc sprādziena izraisījās ugunsgrēks, raidot debesīs lielu dūmu stabu.

Pastāvēja risks, ka var eksplodēt vēl viena cisterna, bet ugunsdzēsējiem to izdevās novērst, sacīja Ziemeļreinas-Vestfālenes iekšlietu ministrs.

Sprādziena cēlonis vēl nav noskaidrots.

Cīņā ar ugunsgrēku tika iesaistīti 300 ugunsdzēsēji un bija nepieciešamas vairākas stundas, lai to apdzēstu.

Policija slēdza tuvējo šoseju, lai to varētu izmantot ārkārtas dienesti, un aicināja iedzīvotājus piesardzības dēļ uzturēties iekštelpās un aizvērt logus un durvis.

Varasiestādes izdeva brīdinājumu par "ārkārtīgi lielām briesmām".

Notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji un glābēji, kā arī piesārņojuma eksperti.

Bērnu spēļu laukumi tuvējos rajonos tika slēgti un iedzīvotāji aicināti neēst augļus un dārzeņus no saviem dārziem.

Leverkūzenes mājaslapā sociālajā tīklā "Facebook" teikts, ka piesārņojuma mērījumi joprojām ir normas robežās un visi īstenotie pasākumi ir piesardzības mēri. Taču industriālā parka pārstāvis neizslēdza iespējamību, ka ugunsgrēka radītie dūmi varētu būt toksiski.

Vakarpusē brīdinājums neuzturēties ārpus telpām tika atcelts, bet iedzīvotāji aicināti neaiztikt un nemēģināt notīrīt kvēpus, ja tādus pamana, kamēr eksperti nav izanalizējuši kvēpu sastāvu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu