Veiktas izmaiņas rindā uz karalisko troni Lielbritānijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mr Pics/shutterstock.com

Septiņas nedēļas pēc nākšanas pasaulē, rindā uz karalisko troni Lielbritānijā iekļauta arī Prinča Harija un Meganas Mārklas meita, Lilibeta Diāna, vēsta portāls "People".

Pirmdien veiktās izmaiņas oficiālajā vietnē "Royal.uk" liecina, ka Lilibeta ir astotā rindā uz troni, bet pirms viņas tajā ierindojas viņas divus gadus vecais brālis Ārčijs, bet vēl pirms tam, sestajā vietā, ierindojas princis Harijs.

Megana Mārkla šajā sarakstā neparādās, jo viņa nav karaliskajā ģimenē dzimusi. Rindā uz troni nav arī citu karaļnama pārstāvju laulātie, piemēram, prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Katrīna.

2013. gadā tika mainīta šī saraksta veidošanas sistēma, kas automātiski nolika vīriešu kārtas mantiniekus virs māsām pēctecības līnijā. Izmaiņas stājās spēkā 2015. gada martā, taču tās attiecas tikai uz karaliskajiem bērniem, kuri dzimuši pēc 2011. gada 28. oktobra.

Neskatoties uz to, Lilibetas pozīcija sarakstā nav akmenī cirsta - viņas vieta sarakstā slīdēs tālāk pa pēctecības līniju, ja kāds no Viljama un Keitas bērniem nākotnē kļūs par vecākiem.

Šobrīd princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss sarakstā ir trešajā, ceturtajā un piektrajā vietā aiz sava tēva un vectēva prinča Čārlza, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troņa mantošanu.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka 6. jūnijā princis Harijs un Megana Mārkla paziņojuši, ka pasaulē nācis viņu otrais bērns - meita Lilibeta "Lilija" Diāna Mountbatena-Vinsdora.

Meita Lilibeta pasaulē nākusi piektdienas, 4. jūnija rītā Santabarbaras slimnīcā, Kalifornijā.

Paziņojumā rakstīts, ka Meganai un meitiņai ar veselību viss ir kārtībā. Meitenes vārds dots par godu Karalienei Elizabetei, bet vārds "Diāna" dots par godu princesei Diānai.

Jaundzimusī meitene ir Elizabetes 11. mazmazbērns.

Tomēr plašākas diskusijas sabiedrībā izraisīja nevis meitenes nākšana pasaulē, bet gan viņai dotais vārds.

Avots apstrīdēja informāciju par to, ka Harijs un Megana pirms otrā bērna dzimšanas runāja ar karalieni Elizabeti II par bērna vārda izvēli.

Turpretī Saseksas hercoga un hercogienes pārstāvis uzstāja, ka viņi nebūtu meitu nosaukuši par Lilibetu, ja karaliene to nebūtu atbalstījusi.

Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs apgalvo, ka karaliene bija pirmais ģimenes loceklis, ar kuru tika pārrunāts šis jautājums.

Pārstāvis sacīja: "Hercogs pirms paziņojuma aprunājās ar savu ģimeni – patiesībā viņa vecmāmiņa bija pirmais ģimenes loceklis, kuram viņš piezvanīja."

"Šīs sarunas laikā viņš dalījās ar pārdomām meitu nosaukt par Lilibetu. Ja karaliene nebūtu atbalstījusi, viņi nebūtu izmantojuši šo vārdu," pieminēja pārstāvis.

Lilibeta ir karalienes Elizabetes II iesauka ģimenes lokā jau kopš bērnības.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu