Pemmes purvā ugunsgrēku 180 hektāru platībā izdevies ierobežot

papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks Pemmes purvā.
Ugunsgrēks Pemmes purvā. Foto: Ingus Evertovskis/VUGD/Twitter.com

Atbildīgajiem dienestiem ir izdevies ierobežot ugunsgrēku īpaši aizsargājamā dabas teritorijā "Lielais un Pemmes purvs" Siguldas novadā, kas izcēlās 26.jūlijā un bija izpleties 180 hektāru platību, aģentūru LETA informēja Valsts meža dienestā (VMD).

VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūru LETA informēja, ka ugunsgrēks bija aptvēris 180 hektāru platību, tāpēc šis ir šogad lielākais meža un purva ugunsgrēks.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesls nav zināms, bet tiek pieļauts, ka ugunsnelaimi izraisījusi ogotāju rīcība.

Foto: Ugunsgrēks Pemmes purvā

Tāpat dienestā norādīja, ka ilgstošā sausuma dēļ ugunsbīstamība mežā patlaban ir ļoti augsta. VMD aicina sabiedrību izvērtēt nepieciešamību doties uz mežu. Ja ir šāda nepieciešamība, nevajadzētu veikt mežā un purvā nekādas darbības, kas var izraisīt ugunsgrēku - nesmēķēt un nemest izsmēķus zemē, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem. VMD aicina nekurināt ugunskurus pat arī tam paredzētās vietās.

Vakar, 26.jūlijā, VMD dzēsa 19 meža ugunsgrēkus. Savukārt kopumā šogad dzēsti 354 meža ugunsgrēki, uguns skārusi 296 hektāru lielu platību, tostarp jaunaudzes 104 hektāros.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 26.jūlija, rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur deg mežs un purvs. Notikuma vietā strādāja VMD, VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Dzēšanas darbos tika iesaistīti arī armijas un robežsardzes helikopteri. Iestājoties tumsai, notikuma vietā situāciju uzraudzīja glābēji, un no otrdienas rīta tika piesaistīti papildu resursi, lai dzēšanu turpinātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu