"Mums jāpanāk, ka Porziņģis atkal priecājas." "Mavericks" treneris par latvieša nozīmīgumu komandā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Dalasas "Mavericks" jaunais galvenais treneris Džeisons Kids sarunā ar raidījumu "The Jump" atklāja nākamā sezonas mērķus saistībā ar latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Kā zināms, pie "Mavericks" komandas stūres šajā starpsezonā stājās kluba leģendārais saspēles vadītājs un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Džeisons Kids.

Aizvadītās sezonas gaitā viens no apspriestākajiem tematiem bija Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča attiecības. Savā pirmajā preses konferencē galvenā trenera amatā Kids norādīja, ka Porziņģis un Dončičs perfekti sader kopā.

Tagad sarunā ar Kidu "The Jump" apskatnieks Kendrikss Perkinss speciālistu aicināja paskaidrot, kāpēc, viņaprāt, Dončičs un Porziņģis kopā sader labi, ņemot vērā sezonas gaitā izskanējušās runas par abu spīdekļu ne pārāk labajām attiecībām.

"Paskatoties uz viņiem abiem, mēs redzam, ka viņi spēj gūt punktus. Ja runājam konkrēti par KP, tad viņš uzbrukumā spēj izstiept pretinieku aizsardzību. Viņš tālmetienu var realizēt no laukuma vidus," sacīja Kids.

"Mavericks" jaunais stūrmanis arī atzina, ka komandai vajadzētu "atslēgt" to Porziņģi, kurš pārstāvēja Ņujorkas "Knicks": "Mums vajag, lai KP spēj darīt to, ko viņš darīja Ņujorkā - uzbrukt grozam driblējot, metiens pēc viena izdarīta dribla, strādāt "postā", būt agresīvam... Spēt atkal "dankot". Atceros, ka viņš bieži vien bumbu atstāja uz pretspēlētāju galvām."

"Mums jāpanāk, ka Porziņģis laukumā atkal priecājas," piebilda Kids.

Porziņģis vairākkārt ir izteicies, ka šajā starpsezonā viņam beidzot būs iespēja strādāt pie savu prasmju uzlabošanas, jo iepriekšējās starpsezonās patraucējuši lielāki vai mazāki savainojumi. To savā pirmajā preses konferencē "Mavericks" galvenā trenera amatā uzsvēra arī Kids, piebilstot, ka nākamsezon fani varēs sagaidīt Porziņģa uzlaboto versiju.

Aizvadītajā regulārajā sezonā Porziņģis vidēji mačā izcēlās ar 20,1 punktu, 8,9 atlēkušajām bumbām un 1,3 bloķētiem pretinieku metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu