Edgara Krūmiņa "karstā" roka atnes Latvijas 3x3 basketbola komandai ceļazīmi uz olimpisko pusfinālu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas 3x3 basketbola komanda olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā mačā pret Japānas basketbolistiem izcīnīja uzvaru, kvalificējoties pusfinālam.

Latvija pieveica Japānu ar 21:18.

Pirmo punktu spēlē ar caurgājienu guva Miezis pēc spēlētām 14 sekundēm - 1:0.

Latvieši spēlēja uz groza apakšu, un pēc Krūmiņa metiena Latvija panāca 4:1. Pēc Krūmiņa tālmetiena - arī 6:1 pēc spēlētas minūtes un 22 sekundēm.

Tomēr Latvijai pēc nedaudz vairāk kā divām minūtēm bija jau četri noteikumu pārkāpumi, bet pēc brīža Lasmanis nopelna arī tehnisko piezīmi.

Tomēr neapturams bija Krūmiņš, pēc kura viena punkta metiena no groza apakšas Latvija pēc trim minūtēm panāca 10:4 pārsvaru.

Pēc diviem precīziem tālmetieniem japāņi panāca 11:14 nepilnas sešas minūtes līdz spēles beigām.

Uz vēl vienu tālmetienu Keisei Tominagas izpildījumā Lasmanis atbildēja ar gūtu grozu un iemestu soda metienu - 16:13.

Spēlei turpinoties ar viena - divu punktu pārsvaru Latvijai, izšķirīgais izrādījās Japānas spēlētāja pārkāpums pret Miezi, tam esot jau septītajam. Jau pirmais no abiem soda metieniem bija precīzs un uzvaras vērtībā - 21:18.

Latvijas basketbolisti realizēja 12 no 15 viena punkta metieniem, kamēr japāņi bija precīzi visos septiņos mēģinājumos. Tālmetienos Latvijai 50% realizētu metienu (3/6), Japānai - 45% (5/11). Savukārt soda metienus abas komandas izpildīja nevainojami - Latvija trīs, Japāna - vienu.

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (6:3) un atlēkušo bumbu (8:4), bet vienīgo reizi mačā metienu bloķēja Japānas spēlētājs Ira Brauns.

Latvija kļūdījās četras, bet japāņi - sešas reizes.

Par spēles rezultatīvāko basketbolistu ar deviņiem punktiem kļuva Krūmiņš, septiņi punkti Lasmanim, četri - Miezim, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas, kamēr Čavaram šoreiz viens gūtais punkts.

Japānai astoņus punktus guva Tominaga, kurš arī trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Pieci punkti Rjuto Jasuokam, četri - Braunam.

Latvija trešdien pusfinālā tiksies ar Beļģiju. Mačs sāksies plkst. 12:40 pēc Latvijas laika.

Grupu turnīrā Latvija olimpisko spēļu saimniekus uzvarēja ar rezultātu 21:18.

Jau ziņots, ka otrdien pēdējā grupas spēlē Latvija uzvarēja Nīderlandi ar 22:18, nodrošinot trešo vietu grupā.

Sestdien latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, bet ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, svētdien Latvijas basketbolisti ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 pieveica Japānu, bet pirmdien ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR komanda, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Vienāda punktu skaita gadījumā komandas vispirms tika sarindotas pēc iesaistīto komandu savstarpējo spēļu rezultātiem (tikai uzvaras/zaudējumi, neņemot vērā gūtos/zaudētos punktus). Pēc tam tika ņemts vērā visās turnīra spēlēs vidējais gūto punktu skaits (neņemot vērā pagarinājumos gūtos).

Serbija otrā pusfinālā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu, kas otrdien ceturtdaļfinālā ar 21:19 pieveica Nīderlandi.

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu