"Beļģiem viegli nebūs!" Ceturtdaļfināla varonis Krūmiņš par aizvadīto maču un gaidāmo pusfinālu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Krūmiņš
Edgars Krūmiņš Foto: AFP/SCANPIX

Pēc uzvaras olimpiskā 3x3 basketbola turnīra ceturtdaļfinālā kaujinieciski noskaņoti ir Latvijas spēlētāji Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Klāvs Čavars.

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā otrdien Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā uzvarēja Japānu un spēlēs pusfinālā.

Latvija pieveica Japānu ar 21:18.

Ar deviņiem punktiem rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Krūmiņš, kurš svarīgos brīžos spēja realizēt gan tālmetienus, gan metienus viena punkta vērtībā. Šajā rādītājā Krūmiņam perfekta bilance - 5 no 5. Septiņi punkti Lasmanim, četrus pievienoja Miezis, bet kapteinim Čavaram viens punkts.

"Pareizi Agnis teica - lai kāds pamēģina teikt kaut ko sliktu par Krūmiņu," pēc uzvaras komandas biedru slavēja Miezis. "Mēs visi zinām, kas viņš ir un kam ir gājis cauri. Viņš mums ir vajadzīgs."

Jau pēc uzvaras pār Nīderlandi Miezis uzsvēra, ka komanda tikai ieskrienas. Šī spēle to pierādījusi, "un tās vēl nav beigas".

"Šo spēli es gaidīju jau sen. Arī pirms citām spēlēm darīju visu, kā vajag. Pareizi iesildījos, neko nemainīju," atklāj rezultatīvākais šīs spēles basketbolists. "Iepriekš likās, ka katrs metiens lido iekšā grozā, bet kā nav, tā nav."

"Mēģināju tam tikt pāri. Iepriekšējā spēlē viens [tālmetiens] iekrita. Šajā spēlē uzsāku agresīvāk... Viņi laikam gaidīja, ka es tikai stāvēšu uz trīspunktu līnijas, bet parāvos iekšā, ko Japānas izlase laikam negaidīja no manis," taktisko zīmējumu, kas ļāva uzvarēt ceturtdaļfināla mačā, skaidro Krūmiņš. "Guvu punktus no apakšas un uzlādēju sevi. Pirmais "trosīts" iekrita, un spēle kaut kā aizgāja."

Vienubrīd Latvijas izlase bija vadībā ar 11:4, bet tas nebija iemesls, lai mazinātu uzņemtos apgriezienus.

"Zinājām, kāda ir šī komanda un ka viņi kaut kad iemetīs. Japānas izlase dzīvo uz tālmetieniem, kas arī pierādījās. Bija iedzinējos, bet "hops, hops, hops" un viņi klāt," pretiniekus, kuri spēles vidū realizēja četrus tālmetienus pēc kārtas, raksturo Krūmiņš.

Miezis neslēpa, ka tādos brīžos spēlēt kļūst grūtāk, jo centies darīt visu, kas paša spēkos, bet Keisei Tominaga tāpat pamanās realizēt divpunktu metienu.

"Viņš ir labs metējs, to es nenoliedzu, bet mēs labi sedzām. Šeit nostrādāja mentalitāte - spējām savākties un ne uz brīdi neatslābinājāmies," uzsver Miezis.

Lasmanis pēc aptuveni divām ar pusi spēlētām minūtēm nopelnīja tehnisko piezīmi, jo nebija mierā, ka iepriekš viņu kārtīgi bija aptvēris pretinieks. Krūmiņš uzsvēra, ka šajā aspektā viss ir kārtībā, jo "Kārlītis tā uzlādējas".

"Spēles asumiņš arī vajadzīgs, it īpaši, kad baterijas sāk sēsties," piebilst Krūmiņš.

Latvijas izlasei turpmākajās spēlēs gribētos lielāku stabilitāti. "Ja arī rītdien spēlēsim tikpat agresīvi, kā to darījām abās šodienas spēlēs, tad visam jābūt kārtībā," pārliecināts ir deviņus punktus guvušais Krūmiņš. "Beļģiem viegli nebūs."

Uzvarētāji realizēja 12 no 15 viena punkta metieniem, kamēr japāņi bija precīzi visos septiņos mēģinājumos. Tālmetienos Latvijai 50% realizētu metienu (3/6), Japānai - 45% (5/11). Savukārt soda metienus abas komandas izpildīja nevainojami - Latvija trīs, Japāna - vienu.

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (6:3) un atlēkušo bumbu (8:4), bet vienīgo reizi mačā metienu bloķēja Japānas spēlētājs Ira Brauns. Latvija kļūdījās četras, bet japāņi - sešas reizes.

Latvija trešdien pusfinālā plkst.12.40 pēc Latvijas laika tiksies ar Beļģiju.

Grupu turnīrā Latvija olimpisko spēļu saimniekus uzvarēja ar rezultātu 21:18.

Jau ziņots, ka otrdien pēdējā grupas spēlē Latvija uzvarēja Nīderlandi ar 22:18, nodrošinot trešo vietu grupā.

Sestdien latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, bet ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, svētdien Latvijas basketbolisti ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 pieveica Japānu, bet pirmdien ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR komanda, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Vienāda punktu skaita gadījumā komandas vispirms tika sarindotas pēc iesaistīto komandu savstarpējo spēļu rezultātiem (tikai uzvaras/zaudējumi, neņemot vērā gūtos/zaudētos punktus). Pēc tam tika ņemts vērā visās turnīra spēlēs vidējais gūto punktu skaits (neņemot vērā pagarinājumos gūtos).

Serbija otrā pusfinālā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu, kas otrdien ceturtdaļfinālā ar 21:19 pieveica Nīderlandi.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu