"Tas ilgst jau 40 dienas!" Vairāki rīdzinieki sašutuši par karstā ūdens atslēgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: poylock19/Shutterstock.com

Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsusās dzīvokļa saimniece Lidija no nama Rīgā, Ūnijas ielā. Kundze norāda, ka jau kopš jūnija sākuma vairākiem mitekļiem ir atslēgts karstais ūdens, kas būtiski ietekmējot iedzīvotāju ikdienu.

Lidija par situāciju stāsta: "Tas ilgst jau 40 dienas. Viss sākās ap 10. jūniju. Varat paskatīties, ka tek tikai aukstais ūdens. Regulāri zvanu "Rīgas siltumam" par karsto ūdeni, zvanu 8900, kas ir saistīts ar "Rīgas namu pārvaldnieku". Esam zvanījuši jau desmitiem reižu, bet no vietas nekas nekust."

Arī kaimiņiene Ilze esot zvanījusi atbildīgajām iestādēm, saņemot lakonisku atbildi, ka vienā no dzīvokļiem ir notikusi avārija, bet saimnieki – aizbēguši. Lidijai gan ir zināms aizdomās turamais dzīvoklis. Dodoties pie durvīm, redzam, ka elektrības skaitītājs nekust, zvans nedarbojas. Uz klauvējieniem neviens neatsaucas.

Pateicoties kaimiņiem, iegūstam jaunas norādes, kā sazināties ar saimnieci, kuras miteklī notikusi stāvvada avārija, taču pa telefonu nevienu sazvanīt neizdodas.

"Rīgas namu pārvaldnieks" akcentē, lai likvidētu avāriju, ir jāpiekļūst koplietošanas inženierkomunikāciju tīklam, kas tostarp atrodas arī dzīvokļos. Taču šajā situācijā piekļuve ir liegta.

"Rīgas namu pārvaldnieks" vēl norāda, ka šobrīd ir iesaistīti juristi, lai sagatavotu nepieciešamos dokumentus, lai varētu vērsties pret dzīvokļa saimnieci tiesā. Pašvaldības uzņēmuma pārstāve Una Grenevica norāda, ka šis, visticamāk, būšot pirmais precedents, kad pārvaldnieks ar tiesas atļauju iekļūs dzīvoklī, lai varētu novērst avārijas sekas, ko būtu iespējams likvidēt jau sen. "Rīgas namu pārvaldnieks" sola, ka problēma tikšot atrisināta vēl šovasar.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu