Video ⟩ Rīgā gaidāmi jauni un moderni 250 autobusi, kas būs videi draudzīgāki (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olafs Pulks.
Olafs Pulks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas satiksmei jāievieš jauni sabiedriskā transporta līdzekļi, kas būtu klimatneitrāli, tāpat jāatrisina jau ieilgušās problēmas ar norēķiniem par biļetēm, intervijā raidījumam "900 sekundes" skaidroja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV).

"Rīgā jau ir pieejami ūdeņraža trolejbusi. Esam tādi kā "pirmrindnieki" šajā jomā Eiropas Savienībā," norāda Pulks, lai gan stacijas izveide bijusi skandāliem apvīta. Lai stacija tiktu rentabli izmantota, tiks iepirkti vairāk nekā 10 jauni ūdeņraža autobusi.

Rīgas satiksmei salīdzinoši īsā termiņā ir jānomaina 250 autobusi, kas būtu videi draudzīgāki un būtu bez izmešiem, tiks iepikti elektroautobusi un ūdeņradi darbināmi autobusi.

"Viens no plāniem arī ir bijis ieviest ūdeņraža trolejbusu uz Ķekavu," min Pulks, tāpēc ka tas ir virziens, kurā nav sliežu ceļš. Tāpat viņš ieskicē, ka plānots iegādāties elektrisko metrobusu.

Šobrīd ir piešķirti 350 miljoni eiro, lai modernizētu sabiedrisko transportu. Tiek izstrādāts kopīgs projekts ar Satiksmes ministriju, kurā ir iekļautas izmaksas bateriju vilcienu iegādei, kas plānots, ka kursēs uz Daugavgrīvu un Bolderāju. Tāpat plānots iepirkt arī zemās grīdas tramvajus. Projekts tiek īstenots "Atveseļošanas fonda" ietvaros un tas jāīsteno līdz 2026. gadam.

Pulks raidījumam norāda, ka iepirkumi tiks izludināti tam paredzetajā kārtībā, nenorādot konkrētus termiņus, uzsverot ka transportam ir jābūt ātram un ērtam. Šobrīd iepirkums ir izsludināts zemās grīdas tramvaja modernizēšanai 5. un 7. tramvaja maršutu līnijās.

"Ir ļoti dažādu biļešu veidi, es pat teiktu to ir par daudz. Ja mēs runājam par biļešu modenizāciju, kas mums ir priekšā, tad e-biļete kā norēķināšanās veids, jau ir novecojusi. Mums vajadzētu iet uz vienoto biļeti," komentē Pulks. Plānots ieviest jaunus norēķinu un biļešu iegādes veidus, tomēr iepirkums vēl nav izstrādāts.

No amata atstādinātā Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha lietu viņš atturas komētēt, minot, ka, iespējams, gaidāma tiesvedība.

Video: raidījuma "900 sekundes" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu